USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині 40 пожежних автомобілів перебувають на ремонті

18 Серпня 2008 18:57

У Волинській області добігає до завершення сезон жнив. На щастя, в жодному господарстві області не виникало ситуацій, які б перешкоджали успішному завершенню збору хлібу. Проте й дотепер актуальними залишаються питання безпечної жнивної кампанії, – повідомляють 18 серпня «Волинські Новини».

 
Важливо не тільки зібрати хліб, але й не допустити вогню до місць, де він зберігається. Щоб з’ясувати стан протипожежного захисту комбайнів та зернотоків, працівники Головного управління МНС в області цими днями здійснили чергові рейдові перевірки  сільгосппідприємств області.
 
За інформацією центру пропаганди ГУ МНС в області, втішна картина постала перед учасниками рейдової комісії у кооперативі «Мрія», що в селі Старосілля Маневицького району. Комбайни, задіяні на збиранні зерна, забезпечені вогнегасниками, лопатами, ємностями з водою. А робітники пройшли інструктаж з правил пожежної безпеки та добре розуміють важливість пересторог під час роботи.
 
На жаль, не такий добрий протипожежний стан на зернотоках та зерноскладах сільськогосподарських підприємств. Непокоїть те, що значна частина об’єктів області не забезпечена зовнішнім протипожежним водопостачанням на випадок ліквідації імовірних пожеж. Вододжерела, розташовані на територіях підприємств зернопереробки та зернозаготівлі, не відремонтовані або взагалі не зведені, що практично унеможливлює гасіння ймовірних пожеж.
 
Велику роль у забезпеченні безпечного жнивування відіграють і місцеві команди пожежної охорони. Як зауважив головний фахівець відділу ДПН ГУ МНС в області Володимир Бродосюк, вагому роль у забезпеченні пожежної безпеки на селі відіграє наявність боєздатних підрозділів місцевої пожежної охорони. Однак турбує технічний стан автомобілів МПО, з яких 40 тривалий час перебувають на ремонті. Найгірша ситуація з технічним станом пожежних автомобілів склалася у Горохівському та Любешівському районах, де несправні 6 автомобілів. А в Луцькому, Шацькому, Маневицькому та Ківерцівському районах несправними залишаються по 3 машини. Втішає, що діюча пожежна техніка місцевих пожежних команд, оснащена вогнегасниками.
Ще один фактор ризику в період післяжнивної кампанії – спалювання стерні, післяжнивних залишків та розкладання багать на полях. Подібну картину можна спостерігати в окремих господарствах області. А подібні дії – прямий шлях до виникнення пожеж. Відтак, питання, чи вдасться завершити жнива без пожеж, залишається відкритим.   
 
Довідково:
 
У період жнивної кампанії на хлібних ланах України вже виникло 3 пожежі, що знищили близько 50 гектарів пшениці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus