USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині екстремали плавали на байдарках. Фото

21 Червня 2010 11:40
Більше десяти годин потрібно було учасникам ІІ Міжнародних змагань із водного екстремального туризму «Стохід-дербі-2010», аби подолати складний відрізок річки Стохід, що у Маневицькому районі.

Від села Ситовичі до села Рудка Червинська – 40 кілометрів заплутаного, зарослого очеретом шляху річкою Стохід. Саме такий відрізок на байдарках (і у подібних йому суднах) повинні були подолати учасники змагань.

Дев’ять команд – по дві людини в кожній – з’їхалося на змагання перевірити свої можливості та витривалість. Дві команди із польського Любліна, одна із Новополоцька (Білорусь) і шість з України - Червонограда, Маневичів, Любешова, Сум та Луцька.


Першими фінішну стрічку перетнула команда «Алатир» з Любешова у складі Віталія Веремчука та Василя Корця. Вони вже вдруге беруть участь у змаганнях. «Вісім годин і 53 хвилини – наш кращий результат. Минулого року ми пройшли дистанцію більше ніж за дев’ять годин», - каже Василь Корець.


Командна з Маневич прибула на 12 секунд пізніше і зайняла друге місце. Приблизно через пів години до кінця дистанції дісталися сумчани. Втім не без проблем: член команди Олександр Креслов дуже замерз, адже їх команда пливла іншими руслами річки: «Там в лісі повалило багато дерев, і ми змушені були десь сім разів переносити байдарку по річці через колоди», - розповів він.


Згодом прийшли і білоруси. Команда з Червонограду «Шкварка» близько трьох годин блукала по руслах Стоходу уночі, і опівночі дала про себе знати на фініші.


Дві луцькі та дві польські команди зійшли з дистанції. Хоча, зранку поляки поєднали приємне з корисним: продовжили плисти по дистанції, але уже з дослідницькою метою. Адже хлопці приїхали із Люблінського університету для дослідження річки.


Голова громадської організації «ФУТУРУС ХХІ» Олександр Петров скаржиться на те, що волиняни не бажають розвивати зелений туризм у глибокому Поліссі «в себе ж вдома». «А в нас же стільки річок, надзвичайно гарна природа, тут можна таке зробити…» - каже Олександр Петров.

Організувала дійство громадська організація «ФУТУРУС ХХІ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus