USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині поблизу Світязя з’явиться свій «Артек»?

20 Лютого 2009 11:19
Центральний комітет профспілки працівників освіти і науки України звернувся до голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка з проханням запланувати в обласному бюджеті кошти на утримання дитячого оздоровчого табору «Супутник», що розташований поблизу озера Світязь. Відповідне звернення розглянула 19 лютого постійна комісія облради з питань освіти  науки під час свого засідання, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіла голова обласної організації профспілки працівників освіти й науки Марія Франчук, табір «Супутник» розпочав свою роботу ще у 60-х роках минулого століття. Заклад розташований на 5 гектарах поблизу озера Світязь і забезпечує оздоровлення 240 дітей за зміну. Всього за літо – по чотири зміни. Крім дітей, на території «Супутника» оздоровлюються і дорослі освітяни. Пані Франчук зазначила, що для проведення капітального ремонту табору потрібно 279 тисяч гривень. Особливо необхідним є підключення «Супутника» до каналізаційної мережі (вартість робіт – 5 тисяч гривень), заміна електропроводки та перекриття.
 
Проте депутати зазначили, що згідно з чинним фінансовим законодавством, виділити кошти з обласного бюджету для табору буде важко. Причина – те, що «Супутник» перебуває у профспілковій власності. За словами голови комісії з освіти і науки Ігора Коцана, у цьому випадку варто «шукати інші підходи і рішення». Пан Коцан вважає, що Марії Франчук потрібно сісти за стіл переговорів з головою Волинської облради Анатолієм Грицюком. Якщо «розподілити власність за принципом 50 на 50 (половина – у власності профспілок, половина – в обласній комунальній власності – «ВН»)», то тоді є сподівання на фінансування з обласного бюджету. Ігор Коцан вважає, що у «Супутник» варто вкласти великі кошти, щоб «зробити «Артек» на Волині».
 
Пан Коцан запевнив пані Франчук, що очолюваний ним Волинський національний університет дозволить «Супутнику» підключитися до каналізаційної мережі табору ВНУ «Гарт». Також голова «освітньої» комісії проінформував, що Світязький сільський голова та директор Шацького національного парку погодились на виділення землі під будівництво автостоянки поблизу озера Світязь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцкий хлопец Показати IP 22 Лютого 2009 13:36
280 штук это я вам скажу не так уж и много. Смотрите: за сезон там оздоравливается грубо говоря 1000 детей, это получается по 280грн на одного ребёнка. Сами профсоюзы пусть и оплатят их. Я так понимаю, что для того чтобы состоять в спилке (извините не могу перевести слово) каждое предприятие делает какие-то отчисления. Так вот, на процентной основе (в зависимости от кол-ва заказаных путёвок) обязать каждое предприятие дополнительно доплатить бабосиков. На общак это получится не такая уж большая сумма. А если начнут делить собственность, то как всегда будут страдать дети. Вспоминаем санаторий "Лисова писня".
Лана Показати IP 16 Липня 2010 22:37
Батьки,перед тим як віддати свою дитину в цей табір поспілкуйтеся з старшим вихователем...і робіть висновок
Надя Показати IP 18 Липня 2010 19:23
Я працювала в цьому таборі вожатою не один рік. Такого директора як там не бачила ніде. Це МОНСТР! Цербер проти Людмили Петрівни - невинний янгол. Такого ставлення до працівників я не бачила раніше в принципі. Ми за людей не вважалися. Хоча до дітей ставлення хороше. Тай взагалі табір цікавий. Якби не чудова директор, я б і зараз там була. Просто не витримала репресій.
Приїжджа Показати IP 1 Травня 2012 19:19
Я була там і хочу сказати,що цей табір- чудове місце для відпочинку дітей і умови там цілком нормальні.Як на мене можна без остраху відпускати туди дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus