USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині почнуть працювати понад чотири сотні нових вчителів

27 Серпня 2008 09:15
Великою проблемою Волині є питання щодо вікового складу педагогів. Наприклад, кількість педагогів пенсійного віку досить суттєво зросла. Про це  26 серпня під час серпневої конференції працівників освіти розповів начальник управління освіти Волинської облдержадміністрації Михайло Попович, – інформує репортер «Волинських Новин».
Наразі в навчальних закладах області працює майже двадцять тисяч педагогічних працівників, що є дуже вагомим кадровим потенціалом області.  За словами пана Поповича, продовжується тенденція до зростання освітньо-кваліфікаційного та фахового рівня педагогів. Загалом показник працівників освіти з вищою педагогічною освітою становить 82,8 % та 69 відсотків із вищою та першою кваліфікаційною категорією. У цьому році завершили навчання в педагогічних закладах та отримали направлення на роботу понад 400 студентів. І, як зазначив начальник управління освіти Волинської ОДА, основною метою є прийняття їх на роботу, особливо в сільські райони, та створення належних умов праці – забезпечення житлом, підвіз до роботи, виплата підйомних.
Великою проблемою в області, за словами Михайла Поповича, є питання щодо вікового складу педагогів, тому що за останні три роки кількість учителів пенсійного віку збільшилася майже на 3% і становить тепер 11 відсотків.
Пан Попович наголосив, що у 2007-2008 навчальному році на Волині було укладено 29 тристоронніх угод між студентом, вишом та районним відділом освіти, який виступає роботодавцем. « За кількістю угод ми посідаємо передостаннє місце, поступаючись лише місту Севастополю», – наголосив він.
Виплати ж допомоги при призначенні проводяться лише в шести районах – Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Локачинському, Любешівському, Маневицькому та Рожищанському. «Я закликаю, щоб найближчим часом кожен район був в цьому списку», – підкреслив пан Попович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Серпня 2008 10:54
В освіті вік це -золото.
Знайка Показати IP 27 Серпня 2008 11:54
Не завжди, іноді застарілі педагогічні методи калічать свідомість дітей нового покоління...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus