USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині покарали 4 працівників прикордонної служби

20 Листопада 2013 14:53
Чотирьох службових осіб відділів прикордонної служби притягнули до дисциплінарної відповідальності, зокрема, за порушення прав громадян та неналежне поводження з конфіскованим майном. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура провела перевірку додержання відділами прикордонної служби «Амбуків», «Пархоменкове», «Коритниця» Львівського прикордонного загону вимог Закону України «Про державну прикордонну службу України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення при адміністративному провадженні в справах щодо захисту державного кордону.

Встановили, що при складанні протоколів і розгляді справ службові особи відділів не з’ясовують усі обставини, що мають значення для об’єктивного і правильного їх вирішення. Наявні у роботі відділів і факти порушення прав громадян.
Упродовж 2013 року ці відділи прикордонної служби застосували адміністративне затримання до 24 громадян. Під час вивченням протоколів затримання встановили, що в жодному випадку особам, усупереч вимогам Кодексу України про адміністративні правопорушення, не роз’яснили порядок оскарження цього заходу.
Крім того, у двох відділеннях прикордонної служби відсутні спеціально обладнані приміщення для утримання осіб, затриманих до 3-х діб за порушення прикордонного режиму.
Перевірка виявила й випадки неналежного здійснення службовими особами відділів прикордонної служби контролю за правильним і своєчасним виконанням постанов про накладення адміністративних стягнень.
Встановили також, що службові особами відділи недостатньо використовують повноваження щодо обліку, зберігання та реалізації безхазяйного майна, виявленого під час охорони державного контролю.
Задля усунення виявлених порушень Володимир-Волинським міжрайонним прокурором начальнику Львівського прикордонного загону внесено подання.
Згідно результатами розгляду документа прокурорського реагування чотирьох службових осіб відділів прикордонної служби Львівського прикордонного загону притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus