USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині селяни-одноосібники мають невизначений статус

11 Вересня 2009 10:59
Волинь – єдина область, яка має обласну програму розвитку особистих селянських господарств. Таку інформацію оприлюднив піл час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолій Аршулік, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Анатолія Аршуліка, Волинська область – єдиний регіон, де прийнята програма підтримки особистих селянських господарств і на це виділяються кошти. Планується надалі частково відшкодовувати для такої категорії селян кредити і затрачені на придбання сільськогосподарської техніки кошти.
На думку заступника голови Волинської обласної ради Бориса Загреви, у селян-одноосібників наразі є дві проблеми. Перша – це збут своєї продукції. Другою проблемою є неврегульований юридичний статус одноосібників. Відповідно, виникають проблеми їх соціального захисту, зокрема пенсійного забезпечення.
Проте, як розповів голова правління спілки громадських організацій «Асоціація сільськогосподарських товаровиробників Волинської області» Валерій Демковський, у них з цього приводу є готові пропозиції. «Усім виробникам сільськогосподарської продукції присвоїти державний статус товаровиробника. Дрібні виробники, які, на жаль, не знаходять своє право на державний захист та пенсійне забезпечення, мають пройти державну реєстрацію і отримати свідоцтво або посвідчення сільськогосподарського товаровиробника. Не просто виробника... Це стосується також надання послуг з обробітку земельних ділянок сільськогосподарською технікою», – зазначив пан Демковський. Він запевнив, що його Асоціація готова надати підтримку у вирішенні цих питань.
Інформацію пана Аршуліка депутатська комісія взяла до відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus