USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині у квартирній черзі стоять «мертві душі»?

4 Вересня 2013 13:06
Один з найгірших показників в Україні за станом реєстрації громадян, який перебувають на квартирному обліку, має Волинь.

Про це стало відомо під час наради під головуванням першого заступника голови ОДА Олександра Башкаленка, що відбулася 4 вересня.

Під час наради йшлося про стан роботи в області щодо створення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Як повідомив перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, питання лишилося на тому ж місці, що й було раніше.

«Цей облік та черги були зроблені ще за радянських часів і не переглядалися впродовж 10-15 років. Мабуть, сьогодні є громадяни, яких немає в живих, але вони все ще стоять на квартирному обліку», - зазначив Олександр Башкаленко.

Як повідомили під час наради, до 1 жовтня необхідно в усіх районах та закладах, які мають право вести облік, зробити переоблік, заповнити форми та подати їх до реєстру. Як приклад, Олександр Башкаленко навів Херсонську область. Там загальна кількість осіб, які перебували на квартирній черзі становила 11 тисяч, після переобліку вона зменшилася до 2 тисяч.

Заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Володимир Бондарук розповів, що в області кожному підприємству, що здійснює облік, надали програмне забезпечення для реєстрації. Наразі зі 153 органів, що ведуть облік, лише 22 використовують це програмне забезпечення. Кожна організація повинна надати інформацію у електронному та паперовому вигляді. У Луцьку програмне забезпечення встановили у 5 організаціях із 20, у Ковелі – в 3 з 22, у Нововолинську – в одній організації з 14, в області – лише в 3 селищних радах з 84.

За станом на 2 вересня в області перебувало на квартирному обліку 14 565 сімей, за станом на 1 серпня їх було 16 935. Зменшення їхньої кількості відбулося в основному за рахунок зменшення числа «черговиків» у Луцьку. Наразі надійшло 2072 вірно заповнені форми (14%) – це один з найнижчих показників серед областей України. Найбільша проблема існує у Луцьку, на який припадає дві третини громадян області, які перебувають на квартирному обліку. На разі, за станом на 2 вересня, у місті подали 371 форму (3,8%).

Володимир Бондарук повідомив, що ряд підприємств та установ досі не надав інформації з квартирного обліку. Так, у Луцьку це УМВС у Волинській області, УСБУ у Волинській області, військова частина А9981, військова частина 1141, Луцьке підприємство українського товариства сліпих, ПАТ «Електротермометрія» та Гнідавський цукровий завод.

У Нововолинську, зі слів Володимира Бондарука, вдалися до неприпустимої практики свідомого подання реєстраційних форм осіб, які неправомірно стоять на квартирному обліку. Є випадки, мовляв, коли люди протягом 5-10 років не приносять довідки, проте їх не знімають з квартирної черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus