USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині загорілося сміттєзвалище. ФОТО

7 Червня 2011 17:38
На торфовищі поблизу села Гута Боровенська Камінь-Каширського району на Волині 6 червня близько 7:50 трапилася пожежа.
Торф горів осередками на угідді площею 0,2 гектара, – повідомили у центрі пропаганди УМНС України в області.
Пожежу приборкували рятувальники СДПЧ-8 міста Каменя-Каширського. О 18:10 полум’я на торф'яному полі приборкали.
Того ж дня об 11:40 дим над сміттєзвалищем поблизу села Нова Лішня Іваничівського помітили місцеві жителі і зателефонували на «101».
Пожежу, площа якої сягнула майже двох гектарів, одночасно по периметру ліквідовували одразу 25 рятувальників із п’яти підрозділів області, задіяно 6 одиниць техніки.
Наразі триває ліквідація масштабної пожежі на торфоугідді поблизу села Хорохорин Луцького району, для приборкання якої розгорнуто Луцький зведений загін МНС.
На сьогодні в області трапилося 10 пожеж на торфяниках загальною площею майже два гектари.
Рятувальники кажуть, що зараз на Волині зв’язку зі спекою склалася украй напружена пожежонебезпечна ситуація. У зв’язку з цим інтенсивно проводять протипожежні заходи.
Як повідомив начальник облуправління МНС генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, очищуються лісові масиви від захаращень, оновлюються мінералізовані смуги та протипожежні розриви.
За словами Грушовінчука, в області працюють рейдові бригади, щоб виявити порушників пожежної безпеки, які відпочивають у лісових масивах, а також паліїв сухої трави. Таких рейдів на Волині вже проведено майже 900.
Крім того, постійно здійснюється моніторинг стану пожежної безпеки в природних екосистемах, цілодобово функціонує 14 телевізійних систем для своєчасного виявлення лісових пожеж.
«В управлінні МНС України в області на цілодобовому чергуванні перебуває понад 120 чоловік особового складу, – інформує Грушовінчук. – У бойовому розрахунку – 30 одиниць основної пожежної техніки, ще 37 автомобілів – у резерві».
Крім того, в автопарку рятувальників на випадок особливо складних пожеж наявні 3 пожежні насосні станції та 25 пожежних автоцистерн підвищеної прохідності.
«Не менш важливим у системі протидії пожежам в екосистемах є суворе дотримання протипожежних норм, – наголосив начальник управління. – За найменших ознак горіння кожному свідомому громадянину краю варто якнайшвидше повідомити служби оперативного реагування. Та найголовніше – потрібно докласти максимум зусиль, аби уникнути щонайменших загорань».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus