USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

На Волині закликають вчити селян бізнесу, а не зганяти в кооперативи

19 Листопада 2013 14:56
В Асоціації фермерів Волині пропонують не заганяти селян в кооперативи. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Так, депутатам обласної ради запропонували виділити бюджетні кошти не на програми з підтримки кооперативів, а на навчання селян.
Під час засідання прес-клубу голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Микола Собуцький закликав депутатів вкладати гроші не в кооперативи, а в навчання дрібних фермерів. З його слів, такий досвід вже мала Польща після приєднання до ЄС. Люди були не готові до нових вимог і вважали, що кооперативи – це видурювання грошей.

«Пропоную Вам не витрачати гроші на створення кооперативів, у які люди не готові сьогодні вступати. Потрібно навчити того дідуся чи бабусю, створити якійсь школи чи курси, щоб їм пояснити, які найкращі шляхи доступу до ринку, де збувати продукцію і як зробити їхній маленький «бізнес» прибутковим», - наголошує Микола Собуцький.
До слова, сьогодні з державного бюджету на реформування українського АПК виділено 13 мільярдів гривень, яке передбачає пристосування всіх складових комплексу до європейських вимог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 19 Листопада 2013 15:08
Человек просто хочет получить часть этих денег для открытия через себя "школ или курсов". Не учить, а срочно укрупнять хозяйства надо и обеспечивать их лабораториями. Если, конечно, таки ЕС:))
Тартак Показати IP 19 Листопада 2013 17:37
Навчати треба і я думаю безкоштовно і надавати фермерам довгостроковий років на 10 малопроцентний кредит.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus