USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині зростає кількість нещасних випадків на виробництві

3 Листопада 2008 09:39
В Україні за 9 місяців 2008 року кількість нещасних випадків загального травматизму зменшилась на 8,5%, або на 1097 випадків. Про це 3 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Держгірпромнагляду, впродовж звітного періоду травмовано 11828 осіб, за аналогічний період 2007 року –12925. Такі показники озвучили на колегії Держгірпромнагляду.
Разом з тим, зазначалося, що кількість смертельно травмованих на виробництві порівняно з минулим роком збільшилася на 0,38% (за дев’ять місяців 2008 року смертельно травмовано 784 особи проти 781).
Найбільш травмонебезпечними галузями є – вугільна, машинобудівна, будівельна, агропромисловий комплекс, соціально-культурна сфера. Кількість травмованих у цих галузях складає майже 77% від загальної кількості травмованих.
Майже 60% нещасних випадків із смертельними наслідками, пов’язаних з виробництвом сталися у вугільній галузі, будівництві, агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері.
Аналіз причин травматизму свідчить, що з організаційних причин сталося більше 73% від загальної кількості нещасних випадків із смертельним наслідком, з психофізіологічних – 8%. З технічних причин сталося 19% нещасних випадків.
Зменшилась кількість нещасних випадків із смертельним наслідком на підприємствах Луганської; Рівненської; Донецької, Житомирської; Закарпатської; Харківської; Дніпропетровської; Запорізької; Вінницької; Чернівецької; Тернопільської областей та у місті Києві.
Зросла кількість нещасних випадків в Автономній Республіці Крим; Черкаській; Львівській; Херсонській; Хмельницькій; Волинській; Кіровоградській; Сумській; Київській; Одеській; Івано-Франківській; Миколаївській; Полтавській; Чернігівській областях.
З метою підвищення рівня промислової безпеки в усіх галузях економіки України в січні–вересні 2008 року інспекторами Держгірпромнагляду проведено 1610 комплексних перевірок, майже 143 тисяч оперативних обстежень підприємств.
У разі загрози життю та здоров’ю працівників посадові особи призупиняли експлуатацію майже 125 тисяч об’єктів та виконання робіт. До адміністративної відповідальності притягнуто 75215 працівників. Сума штрафів склала понад 6,444 тисячі гривень, що на 2% перевищує показник минулого року – 6,335 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus