USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На волинському підприємстві людям заборгували зарплату за рік

30 Серпня 2013 15:55
Відбувся суд над начальником комунального господарства Литовезької сільської ради Іваничівського району, який заборгував своїм підлеглим зарплатню за один рік, - повідомляє «Під прицілом».

Заборговані гроші чиновник використовував на інші цілі фінансово-господарської діяльності комунального господарства. Загальна сума боргу становить 16 297 гривень. При цьому, впродовж 2012-2013 років на банківський рахунок господарства та в касу підприємства надійшло 62 769 гривень.

Разом з тим, аби приховати заборгованість, чоловік вніс неправдиві дані у документи. В подальшому дані офіційні документи із підписом були подані в управління Пенсійного фонду України в Іваничівському районі.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою вину повністю та щиро розкаявся.
За його словами, фінансування організації було недостатнє, фактично виживали за рахунок зароблених коштів.

З метою налагодження виробництва він як керівник організації неодноразово приймав рішення про оплату енергоносіїв та закупівлю паливно-мастильних матеріалів, затримуючи виплату заробітної плати. При цьому чоловік звертався до своїх робітників, які розуміли його і підтримували.

Коли ж при здачі звітності чиновнику показали заборгованість по зарплаті, то нарахували штраф, який фактично збігається з розміром зарплати. Після сплати двох штрафів було прийнято рішення не показувати заборгованість по зарплаті, поступово погашаючи її.
Чоловік повідомив, що наразі заборгованість по зарплаті ліквідована і життєдіяльність підприємства збережена. Тому він просить суд це врахувати і суворо його не карати.

Отож, Іваничівський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 175 ККУ (невиплата заробітної плати) та частиною 1 статті 366 ККУ (службове підроблення) і призначив остаточне покарання у виді одного року іспитового терміну.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маня Показати IP 30 Серпня 2013 16:05
Оце да цілий рік ходили дураки на роботу і нічого не отримували.Абсурд,а за що жили?Раби рабами.І ще не карати, та його роздерти мало

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus