USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

НАБУ проводить обшуки в Окружному адмінсуді Києва: опублікували записи розмов суддів

26 Липня 2019 16:52
Національне антикорупційне бюро спільно з Генпрокуратурою з 11 ранку проводить обшуки у голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, суддей Євгенія Аблова, Ігоря Погрібниченка, Ігоря Качура та Руслана Арсірія.

Як передає Інформатор з посиланням на Bihus.info, журналістів у будівлю суду не пропускають, суддям та співробітникам апарату суду її залишити не дозволяють. Адвокатів до суду пускають по черзі.

Зазначається, що обшуки здійснюються в межах об'єднаної справи щодо законності повноважень голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова, його заступника Станіслава Щотки та інших членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС). ОАСК у травні ухвалив рішення про визнання відсутності їхніх повноважень. У ВККС з цим рішенням суду не погоджуються.

В прес-службі НАБУ зазначають, що, за версією слідства, голова та деякі судді ОАСК організували винесення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі ВККС, щоб уникнути проходження обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, встановленого законом для суддів.
Інфографіка НАБУ
Інфографіка НАБУ
Національне антикорупційне бюро оприлюднило записи розмов нібито суддів Окружного адміністративного суду Києва, які фігурують у справі про втручання суду в роботу інших органів влади.

Деталі: За твердженнями НАБУ, записані розмови відбувались між суддями ОАСК та іншими особами, ймовірно причетними до злочину.
Керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк під час брифінгу повідомив, що вже підготовлено проєкт повідомлення про підозру стосовно керівництва і чотирьох суддів ОАСК за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів і організації прийняття завідомо неправосудних рішень, повідомляє Громадське.

Усі проєкти повідомлень про підозру наразі направлені до керівництва Генпрокуратури для погодження.

Нагадаємо, рішення ОАСК про позбавлення повноважень Козьякова та Щотки було ухвалене 15 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus