USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Набуло чинності рішення ЄС про продовження санкцій проти Росіїї

10 Липня 2018 10:37
У вівторок, 10 липня, в силу вступили ухвалені Радою Європейського Союзу економічні санкції проти Російської Федерації.



Рішення щодо санкцій діє до 31 січня 2019 року, повідомляє Ракурс з посиланням на офіційний журнал ЄС.

Зазначається, що санкції спрямовані проти фінансового, енергетичного і оборонного секторів, а також проти сфери продукції подвійного призначення.


Відсьогодні набули чинності обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п’яти російських фінансових установ з мажоритарною часткою держави в статутному капіталі та їхніх дочірніх підрозділів, в яких ці організації мають мажоритарну частку і які засновані за межами Євросоюзу. Ці ж санкції введені проти трьох великих енергетичних компаній і трьох компаній оборонки РФ.

Санкції ЄС передбачають заборону Росії експорт, імпорт та торгівлю зброєю.

Передбачається заборона експортувати до РФ товари подвійного призначення для військових потреб або для Збройних сил Російської Федерації.

Крім того, санкції обмежують доступ РФ до окремих, що мають стратегічне значення, технологій і послуг, які можуть використовуватися для розробки і видобутку нафти.

Нагадаємо, 5 липня Рада Європейського Союзу затвердила рішення глав держав та урядів країн-членів ЄС щодо продовження ще на півроку дії економічних санкцій проти Росії у зв’язку з агресією Кремля на Донбасі та анексією Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus