USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Надмірне вживання солі призводить до ожиріння та раку, – ВООЗ

23 Жовтня 2023 06:42
У всіх країнах світу спостерігається надмірне споживання солі, а це призводить до тяжких захворювань, серед яких – серцево-судинні та онкологічні захворювання.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я.

Майже всі групи населення у світі споживають дуже багато натрію. Середнє споживання натрію дорослими людьми у всьому світі становить 4 310 мг на день (10,78 г солі на день). Це у понад два рази більше рекомендованої дози, рекомендованої ВООЗ. Для дорослих вона – менше ніж 2 000 мг натрію на день (менше 5 г солі на день).

Наслідками харчування з високим вмістом солі є підвищення артеріального тиску, що призводить до розвитку серцево-судинних захворювань, розвитку раку шлунка, ожиріння, остеопорозу, хвороби Меньєра та захворювань нирок.

У ВООЗ інформують, що через надмірне споживання солі щороку у світі помирають призводить до 1,89 млн людей.

Скорочення споживання натрію – один із найбільш економічно ефективних способів зміцнення здоров’я населення та зниження тягаря неінфекційних захворювань: кожен долар США, вкладений у реалізацію заходів для зниження споживання натрію, приносить віддачу у розмірі не менше 12 доларів США, зазначають у ВООЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus