USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Наразі українці вважають важливішим членство у НАТО, ніж в ЄС. Опитування

18 Жовтня 2023 21:14
54% українців наразі вважають більшим пріоритетом для України членство в НАТО, а не членство в Євросоюзі.

Про це свідчать результати опитування Київського інституту соціології, проведеного 29 вересня − 9 жовтня, пише УП.

«54% українців вважають, що наразі більший пріоритет – членство в НАТО. Віддають перевагу членству в ЄС 24% (решта респондентів або відповіли «ні те, ні інше», або не змогли взагалі відповісти). При цьому у всіх регіонах більше тих, хто віддає перевагу НАТО перед ЄС», – йдеться в повідомленні.

Соціологи наголошують, що наразі абсолютна більшість українців підтримують вступ і в ЄС, і в НАТО.

Згідно з опитуваннями, проведеними у лютому 2023 року, 82% респондентів погоджувалися, що майбутнє України як вільної країни, що процвітатиме, залежить від того, чи вона стане членом ЄС.
Водночас у травні 92% українців хотіли б, щоб Україна стала членом ЄС, а 89% – членом НАТО.

Читати ще: Скільки відсотків українців хочуть у НАТО: опитування

Серед найбільших мотивів підтримки вступу до ЄС українці називають забезпечення довгострокової безпеки (59% респондентів зараховують це до топ-3 мотивів) і економічні перспективи (57%).
Утім соціологи зазначають, що й інші мотиви також обрали досить багато респондентів: майбутнє української демократії (44%, зокрема кожен п’ятий вважає цей мотив найважливішим), забезпечення верховенства права (45%), міжнародне визнання місця України в Європи (41%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus