USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.00

Наречена так і не стала дружиною: Рожищенська громада попрощалася з Героєм Юрієм Франком

10 Вересня 2023 14:12
Учора рожищани та жителі громади навколішки проводили в останню путь загиблого Героя Юрія Івановича Франка.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

Він був вірним сином України, і коли ворог став спопеляти українські міста та села, не чекав повістки з військкомату, а добровільно став на захист Батьківщини.

31 серпня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Андріївка Донецької області обірвалося життя інспектора прикордонної служби, кулеметника прикордонної застави відділу прикордонної служби «Чоп» 94-го прикордонного загону, старшого солдата Юрія Франка.
Він мріяв про сім'ю, про мирне життя у вільній Україні. За це й віддав молоде життя. А нареченій довелося приміряти вдовину печаль, ще й не ставши дружиною.
Остання дорога додому. Останнє прощання з батьківською оселею. Біль, сум, ридання згорьованих батьків. Війна відібрала у них найдорожче – сина, який мав бути опорою у старості. А став вічним болем, незагоєною душевною раною і гордістю, бо він – Герой.
Біля пам'ятного Знака борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида за вбитим воїном.
Попрощатися та віддати останню шану загиблому Герою прийшли рідні та друзі, однокласники й товариші, з якими разом навчався у місцевому коледжі, просто небайдужі жителі міста. Бо, як висловився священник ПЦУ та капелан Микола Царик, це тяжка втрата та невимовний біль не лише для родини, це втрата для кожного свідомого українця.
«Рідне місто востаннє зустріло свого Героя Юрія Франка – прикордонника, який боровся за територіальну цілісність держави і вірив у перемогу. Його очі з портрета ніби кажуть – перемога буде за нами. Бо ми відвойовуємо свою землю, своє право існувати як нація сильних, добрих, працьовитих людей, яким був у мирному житті і Юрій Франко», – наголосив, звертаючись до присутніх, Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.
Чин відспівування Героя відбувся у храмі Архістратига Михаїла. А далі велелюдною процесією під звуки військового оркестру та церковні піснеспіви загиблого захисника України Юрія Франка провели до місця його останнього спочинку на Алеї слави міського кладовища.
Під звуки Державного Гімну та залп військового салюту батькам віддали символ держави, яким було вкрито домовину. За цей синьо-жовтий стяг до останнього боровся їхній син. За вільну Україну. За кожного з нас.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблого військового. Вічна пам’ять, честь і шана Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus