USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Нацбанк посилив вимоги до роботи обмінників

2 Серпня 2022 11:39
Нацбанк посилив вимоги до приміщень небанківських установ, встановивши уніфіковані правила щодо організації захисту приміщень установ, які працюють на ринку валютних операцій.

Постанова № 166 набуває чинності з 1 листопада 2022 року, повідомляє пресслужба НБУ.

Це рішення є продовженням заходів НБУ щодо посилення вимог до приміщень небанківських установ, які отримали ліцензію НБУ на проведення валютних операцій, для підвищення безпеки в умовах воєнного стану.

Нові правила роботи пунктів обміну валют передбачають:

– обов’язковість облаштування приміщення небанківської установи охоронними системами відеоспостереження;

– обов’язковість застосування охорони, технічної та фізичної, залежно від обсягів готівки, з якою працює небанківська установа;

– обов’язковість обладнання робочого місця касира небанківської установи залежно від обсягів готівки або касовими машинами, або конструктивними захисними елементами конструкцій;

– обов’язковість зберігання цінностей у сховищі або сейфі, що використовується як сховище.

Раніше НБУ звинуватив у девальвації гривні обмінники. Тепер операції мають фіксуватись на відео, а інформацію про курси заборонено виставляти на табло.

Тим часом заступник голови Ради НБУ Василь Фурман запевняє, що долар скоро буде в районі 36,6 грн.

«Нацбанк не дає прогнозів щодо курсу гривні. Я можу лише спиратися на думку експертів. Вони говорять, що цей курс спекулятивний і гривня посилиться. Вона буде плюс-мінус коливатися близько того офіційного фіксованого курсу для безготівкого ринку 36.6 гривні за долар», – сказав Фурман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus