USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Найбільша в історії ракета-носій вибухнула, а космічний корабель зник. Як пройшло друге випробування Starship

18 Листопада 2023 23:02
Американська компанія SpaceX здійснила другий експериментальний запуск двоступеневої космічної системи Starship, до якої входять однойменний космічний корабель і надважка ракета-носій Super Heavy.

На висоті 74 км відбулося успішне відʼєднання першого ступеня від другого, після чого Starship продовжив політ уже за допомогою власних двигунів.

Трансляція зафіксувала вибух Super Heavy, яка відпрацювала (вона мала приводнитися в Атлантичному океані), на висоті 90 км. Starship у цей момент був на 5 км вище.

Звʼязок із космічним кораблем несподівано перервався, коли він був на висоті 148 км, дані його телеметрії перестали надходити. Представники SpaceX у студії припустили, що обʼєкт утрачено.

Сигнал від Straship зник приблизно через 15 хвилин польоту.
У SpaceX, попри недоліки ступеня, вважають запуск дуже вдалим. Перший тест Starship у квітні закінчився вибухом корабля на третій хвилині польоту. Сьогоднішній тест показує, що місія з доставки людей на Місяць Artemis на крок ближче. Саме на Starship покладено це завдання.

Успішний запуск ракети Starship знаменує собою велике досягнення в амбітних планах SpaceX зі створення повністю багаторазових космічних кораблів, здатних доставляти екіпаж і вантажі на навколоземну орбіту, Місяць, Марс і далі. Ракета Starship є ключовим компонентом бачення SpaceX щодо міжпланетних досліджень і поселення людей на інших планетах. Досягнення SpaceX у запуску ракети Starship на орбіту підкреслює прагнення компанії розширювати межі космічних технологій та присутність людства в космосі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 19 Листопада 2023 10:11
Думаю що рогозін повинен маску допомогти ... маск же так вправно лиже *опу русні...
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 19 Листопада 2023 11:00
Поки що *опу лиже Украiна пiндосам
Анонім до Корiнний лучанин Показати IP 19 Листопада 2023 21:37
По лексикону взнаю старе ватне потороччя... Скачи далі на бутилці, ватан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus