USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату, – ЮНЕСКО

5 Квітня 2021 19:52
Зміна клімату і втрата біорізноманіття найбільше турбують жителів Землі.

Про це свідчать результати проведеного ЮНЕСКО опитування «Світ у 2030 році», передає Укрінформ з посиланням на Новини ООН.

Згідно з опитуванням, 67% землян занепокоєні глобальним потеплінням і стрімким зникненням видів фауни і флори.

Друга за значимістю глобальна проблема, на думку жителів планети, – це конфлікти і насильство. На третьому місці – дискримінація і нерівність, на четвертому – брак води, продовольства і житла.

Що стосується вирішення світових проблем, ключ до цього, на думку багатьох респондентів, – в хорошій освіті. Більшість жителів планети також думають, що для вирішення глобальних завдань необхідне міжнародне співробітництво. Однак лише 25% опитаних вірять в те, що країни зможуть домовитися одна з одною.

Експерти ЮНЕСКО також спробували з’ясувати, які сфери людського життя мають принципово змінитися в найближче десятиліття. 47% респондентів відповіли, що в світлі пандемії серйозні реформи мають відбутися в галузі освіти.

Крім того, 45% опитаних вважають, що люди повинні кардинально змінити своє ставлення до природи. Ще 40% жителів планети думають, що набагато більше уваги необхідно приділяти співробітництву в науковій галузі та обміну даними.

В опитуванні взяли участь 15 тисяч осіб, причому інтерес до нього виявили в першу чергу молоді люди – 57% респондентів на момент проведення опитування не виповнилося і 35 років.

У регіоні Східної Європи в опитуванні ЮНЕСКО взяли участь майже 2 тисячі осіб, з них 62% – жінки. Зазначається, що жителів цього регіону більше, ніж інших, турбують такі проблеми, як дезінформація та обмеження свободи слова, а також питання міграції та мобільності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 5 Квітня 2021 20:18
А просто взятись всім людям ( при чому тут освіта!) і не шкодити природі! Слабо? В океані плавають цілі острови сміття розміром території Франції . Хто це зробив ? Люди планети ЗЕМЛЯ. Маски від Ковіду теж там плавають. Люди як такий вид, не потрібний для нашої планети ЗЕМЛЯ. Вона не нуждається в людях! Це нам людям вона потрібна. Пора це всім усвідомити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus