USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Найраковіші» на Волині – Луцький, Локачинський та Горохівський райони

25 Вересня 2008 13:52
За словами головного лікаря Волинського обласного онкодиспансеру Ореста Андрусенка, на Волині найбільше хворіють на рак у Луцькому, Локачинському та Горохівському районах. Найменше онкозахворювань реєструють на півночі області. Про це він розповів 25 вересня під час засідання прес-клубу Волинської облради на тему «Виконання обласної цільової Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007-2016 роки», – інформує репортер «Волинських Новин».
  
За словами пана Андрусенка, при проведенні моніторингу ракових захворювання на Волині виявилося, що найбільш схильні до цієї недуги жителі Луцького, Локачинського та Горохівського районів. Натомість найбільш обізнані у питаннях, що стосуються цього захворювання, мешканці Луцького, Ковельського та Ківерцівського районів, а найменше – периферійних районів. Хоча, як пояснив медик, «чіткої закономірності відстежити неможливо».
 
Голова постійної комісії облради з питань здоров’я людини, материнства і дитинства Дмитро Дремух зауважив, що на Волині ракові патології на ранніх стадіях виявляють у 30-34% обстежених. Ця цифра повинна становити хоча б 50%, – додав він. Серед онкозахворювань перше місце посідає рак молочної залози. Друге місце – рак шийки матки. Також, за словами пана Дремуха, – збільшилося зростання ракових захворювань шлунково-кишкового тракту.
 
Довідково:
 
На Волині понад 16% летальних випадків пов’язані з раковими захворюваннями і поступаються за цим показником лише серцево-судинним захворюванням. Майже кожен 50-60-й волинянин хворіє на рак. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus