USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Назвали ймовірну причину смертельного вибуху в лікарні Запоріжжя

11 Лютого 2021 09:57
Вибух, який спровокував смертельну пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя, міг трапитися через апарати штучної вентиляції легень зі збільшеною подачею кисню.

Таку версію озвучив директор медустанови Володимир Шинкаренко, повідомляє ТСН. Він провів паралель із подібними трагедіями у Туреччині, Російській Федерації та Західній Європі.

За словами Шинкаренка, після надзвичайної події всі апарати ШВЛ, які використовували в лікарні для підтримки хворих на коронавірус, опломбували.

«Для лікування хворих на коронавірус використовується сучасне обладнання, яке має функцію «Хай-фло». Тобто це підвищене подавання кисню. Завдяки цьому коронавірусні хворі й виживають. Ми чекаємо на висновки комісії: можна чи ні його використовувати», – зазначив очільник медзакладу.

Також стало відомо, що поки триває слідство, реанімацію лікарні закрили. Усіх пацієнтів звідти перевели в інші лікарні міста. Остаточні причини трагедії стануть відомі після завершення слідства.

Нагадаємо, займання виникло на першому поверсі лікарні – там розташоване реанімаційне відділення. Внаслідок пожежі загинуло 4 жінок – 3 пацієнтки та лікарка. Крім того, ще 2 медиків відвезли у лікарню з отруєнням та опіками.

Раніше припускали, що причиною пожежі було займання медобладнання. З’ясувалося, що у реанімаційному відділенні обласної лікарні не була встановлена протипожежна сигналізація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus