USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

НБУ вводить в обіг пам’ятну монету, присвячену Чорнобильському заповіднику

26 Квітня 2023 23:27
Національний банк України продовжує випуск серії пам’ятних монет, присвячених відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника.

Як повідомляє пресслужба НБУ, сьгодні вводиться в обіг пам’ятна монета «Чорнобиль. Відродження. Рись євразійська». Номінал монети – 5 грн, тираж – 40 000 шт.

«Символічно, що сьогодні, в 37-му річницю Чорнобильської катастрофи, НБУ вводить в обіг пам’ятну монету «Чорнобиль. Відродження. Рись євразійська», – йдеться у повідомленні.

На аверсі монети в центрі розміщено символічне колесо життя, що знаменує відродження природи: стилізований міжнародний знак «Радіаційна загроза», оповитий листям, навколо якого тварини, популяції яких розвиваються у 30-кілометровій зоні відчуження, зокрема лелеки чорного, коня Пржевальського, рисі, зубра, лося та бурого ведмедя.

На реверсі на тлі пейзажу зображено рись, над якою ліворуч на дзеркальному тлі напис: рись/євразійська/; угорі – рись та рисенята.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus