USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Не дати диверсантам жодного шансу: перевірили готовність ЗСУ біля кордону з Білоруссю

11 Жовтня 2022 11:08
На кордоні з білоруссю командувач Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів спеціального призначення до виконання завдань у Північній операційній зоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗСУ.

Цього разу перед військовими було поставлене завдання із проведення контрдиверсійних заходів, а саме – відпрацювання механізмів виявлення та знешкодження умовних диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань.

«Сьогодні на кордоні з білоруссю дуже важливо зберігати пильність, і тому постійне відпрацювання відповідних заходів спрямоване на забезпечення належного рівня захисту як цивільних, так і військових об’єктів від можливих терористичних загроз. Військовослужбовці тренуються в умовах, максимально наближених до реальних», – наголосив Наєв.

За сценарієм командно-штабних навчань, до підрозділу надійшов сигнал про рух двох ДРГ. Одна – у складі військової колони, інша – замаскована під мирних людей на цивільних автомобілях, що було відволікаючим маневром.

Взвод спеціального призначення у кількості двох груп прибув до вказаного району, заблокувавши при цьому напрямки руху ворожих ДРГ. Підготувавши засідки, військові знешкодили техніку противника і захопили у полон диверсантів.

Наступним етапом навчань став епізод зі знищення ворожого повітряного десанту. Командир підрозділу отримав вказівку заблокувати район із виявленою диверсійно-розвідувальною групою противника.

Окремий загін спеціального призначення спільно з особовим складом резерву висунувся у вказаний район. Спецпризначенці провели аеророзвідку, виявили противника та передали дані артилеристам. Після того, як мінометники «відпрацювали» указаний квадрат, загін спеціального призначення вирушив на «зачистку». Особовий склад резерву вийшов на визначений рубіж та здійснив вогневу підтримку.

Навчання проводяться систематично і спрямовані на те, щоб особовий склад знав, як правильно діяти під час тих чи інших загроз. Для кожного навчання створюється окрема обстановка, у ході якої військовослужбовці відпрацьовують завдання на різних напрямках та різних об’єктах.

За словами Наєва, тренування показало, що особовий склад здатний виконувати завдання та готовий до терористичних загроз, які не виключені у майбутньому.

«З розвідувальної інформації, яка постійно оновлюється, ми знаємо, що такі можливості у ворога є. Відповідно, ми відпрацьовуємо заходи для унеможливлення проходу ворога на територію нашої країни» – заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Він додав, що білорусь на даний час є союзником російської федерації в агресії проти України, тому Сили оборони відпрацьовують весь спектр загроз і вживають необхідних заходів для того, щоб ці загрози не були виконані ворогом.

Як ми писали, 10 жовтня в оперативному командуванні «Північ» заявили, що проривів державного кордону чи наступальних дій Росії чи Білорусі на півночі України немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus