USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Не розумію, як можна засмічувати такі гарні місця»: лучанка з донькою щодня збирають сміття у лісі в Гаразджі

24 Вересня 2023 06:47
Лучанка Анна Біла з семирічною донькою Еммою майже щодня бувають на екостежці в лісі села Гаразджа (філія «Ківерцівського лісового господарства» ДП «Ліси України»).

Дівчата виходять з машини, одягають яскраві рукавички, беруть пакет і… прогулюючись, збирають сміття. Не своє. Те, яке біля лавочок, інформаційних стендів та просто в лісі лишили «чемні» відвідувачі. Про це повідомляє у Фейсбуці Поліський лісовий офіс.

На центральний лавочці, де можна підзарядити телефон, Емма камінчиками прикріпила записку з простим зрозумілим проханням: не смітити в лісі.
«Ми тут любимо гуляти давно. Раніше на цій стежці не було такої краси, просто доріжка в лісі. А потім зʼявилися вхідні ворота. Недавно взагалі все облагородили: доріжку висипали щебенем, встановили лавочки, зʼявилася гра з кільцями, доріжка з пеньочків, ці неймовірні знаки з метражем, вказівники. Одразу побільшало і людей. І сміття теж, на жаль. Скляночки з-під кави, пляшки, торбинки. Було, під лавкою навіть знаходили шкарпетки. От і захотілося прибрати, хоч якось віддячити за те, що для нас таку красу зробили», – розповідає Анна.
Раніше Емма не хотіла йти гуляти. Казала, що сумно просто ходити в лісі. А потім їй тут зʼявилися розваги – тепер не проходить повз гру із кільцями, ніколи не минає стежину з пеньочків.
«Прибирання – теж своєрідна розвага. Ми йдемо, роздивляємося, складаємо сміття в пакет, багато розмовляємо. Тут ліс гарний. Спокійно порівняно. Хоч зараз і стало значно більше людей. У міському парку добре бути хіба з самого ранку. А у вихідні взагалі людно. Ми любимо такі тихі спокійні прогулянки. Це місце для нас. Буваємо в у Воротневі – там теж дуже гарно. Але для щоденних поїздок далекувато. Тут – ідеальне місце», – провадить Анна, поки Емма складає в пакет пластикові пляшки, викинуті серед лісу серветки, папірці, навіть пачки від цигарок.
Читати ще: У Луцьку на території під мостом на вулиці Шевченка волонтери зібрали 10 мішків сміття

Днями дівчата назбирали дуже багато сміття. Анна розповідає, що довелося перекладати закуплені продукти в салон автомобіля, а багажник заповнили пакетами зі сміттям. Мабуть, багато людей тут протягом дня пройшлися.
«У мене всі знайомі так поводяться. В компанії навіть немає нікого з інакшим мисленням. Не розумію, як можна засмічувати такі гарні місця», – ділиться емоціями.

На завершення прогулянки Анна з Еммою таки наповнили пакет. Наступного дня повернуться. Що тут буде так само чисто, як вони після себе лишили, мають сумніви. Але це дівчат не засмучує. Сповнена енергії Емма запевняє, що прибиратиме, поки всі не зрозуміють, як це добре – завжди жити в чистоті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ВІРУС Показати IP 24 Вересня 2023 08:17
ТАМ НАРКОМАНИ ЗАКЛАДКИ РОБЛЯТЬ.СКОРО ЦЕ БУДЕ НАРКОСТЕЖКА
Andrij Показати IP 24 Вересня 2023 08:41
Може то тi дiвчата i роблять закладки????
дівчата до Andrij Показати IP 24 Вересня 2023 10:44
Це такі ідіоти, як ти, роблять закладки.
Просто Показати IP 24 Вересня 2023 10:44
дякую дівчаткам!
Анонім Показати IP 24 Вересня 2023 11:09
То оправдовують той факт, що наша місцева 'иліта', в тому числі обл. депутати, там поряд через дорогу побудували маєтки, перерили вздовж дороги всі колишні спеціально облаштовані для стоянки автомобілів місця, познозили дерев'яні лавки і столи, бо ним заважають люди, які сюди з' їжджалися відпочивати.' иліті' заважають жити люди навіть через високі муровані паркани. Скоро ходити й стежками заборонять, бо люди смітять. Я не говорю, що люди не смітять, вони смітять скрізь, і це гидко. На мій поглял, штрафувати треба тих, хто за собою не прибирає. Є ще варіант, хай ті, що там живуть збираються на толоки і прибирають, або хай наймають прибиральників, там у місцевих бабла вистачає.
Ліс Показати IP 24 Вересня 2023 11:21
Лісники зробили все для людей але на жаль люди то є найбільші свині. За то ми маєм те що маєм… нажаль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus