USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не встигли підготувати укриття: у громаді на Волині буде дистанційне навчання

31 Серпня 2022 13:36
У Торчинській громаді з 1 вересня навчатимуться дистанційно. У закладах освіти не завершили облаштування укриттів.

Про це розповіла Суспільному начальниця гуманітарного відділу селищної ради Ольга Лукащук.

Всього у громаді є шість закладів загальної середньої освіти. На облаштування укриттів у чотирьох з них із залишків освітньої субвенції виділили майже чотири мільйони гривень.

Зі слів Ольги Лукащук, лише чотири заклади освіти у громаді можуть претендувати на те, щоб в них облаштували укриття. Це сховища Воютинського та Торчинського ліцеїв, Веселівської та Смолигівської гімназій.
«Єдине була проблема у проплатах. Хотілося б, щоб казначейство на такі об’єкти швидше переказувало гроші. Станом на сьогодні ремонт триває», – говорить начальниця гуманітарного відділу селищної ради.
Як повідомив директор освітнього закладу Андрій Сікірінський, навчання у Торчинському ліцеї з 1 вересня розпочнеться дистанційно, після облаштування укриття, ймовірно, діти сядуть за шкільні парти.
Мама першокласниці Торчинського ліцею Ілона Маньчук говорить: готові до будь-якої форми навчання, яка буде у ліцеї.

«Для дітей головне – це перший дзвоник, але які реалії, до таких умов і пристосовуємося», – каже жінка.
За словами керівника ліцею, протирадіаційне укриття розраховане на 1600 людей. У ліцеї виховують 711 школярів, їх навчають понад півтори сотні педагогів.

Нині в укритті Торчинського ліцею робітники підрядної організації облаштовують місця для сидіння, де можуть перебувати школярі під час повітряної тривоги. Робітник підрядної організації Юрій Цумик каже: за місяць-півтора ремонт в укритті цього ліцею завершать.

Поки триває облаштування укриттів у навчальних закладах громади, упродовж вересня і, ймовірно, жовтня дитсадки та школи працюватимуть дистанційно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
З Торчина Показати IP 31 Серпня 2022 15:38
Як завжди в Торчині, чогось не вистачає, то грошей, то часу на підготовку закладу.... Класні журнали мають купити вчителі, тому що не фінансів у громади... Ось така підготовка до нового навчального року....
Оля Показати IP 31 Серпня 2022 19:26
А ніякої іншої мами,окрім дочки Лукащук Ольги Маньчук Ілони не знайшлося для висловлення думки торчинців?! Торчинці мають абсолютно іншу думку про те,що відбувається у Торчинській ОТГ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus