USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міграційній службі - «нелюдські» умови. ВІДЕО

30 Липня 2013 10:27
«Романтичні» сутінки ніяк не тішать лучан, які прийшли до міського управління міграційної служби. Заповнювати документи тут доводиться в напівтемряві на колінах, сидіти – навприсядки, а в черзі стояти півдня.

Таблички, яка б вказувала, що тут знаходиться державна установа на стіні будинку немає. Проте, є вивіски перукарні та банку. У приміщенні темно, немов в катакомбах. Лампи на стелі не працюють. Коридори вузькі, розминутися майже неможливо. Стелю і стіни поїв грибок. В кінці коридору – «архітектурне диво» - сходи, які ведуть в стіну. Саме в такому приміщенні знаходиться міська міграційна служба, - повідомляє ТРК «Аверс».

Найбільша черга - до кабінету 107. Тут випусують і приписують осіб. Люди стоять по кілька годин на ногах, без можливості будь-де присісти.

Начальник Луцького МВ УДМС україни у Волинській області Микола Консевич розповів, що паспортний стіл тут більше десяти років, проте, на початку 2013-го року службу реорганізували в управління державної міграційної служби: «В луцькому міськвідділі державної міграційної служби штатна чисельність - 9 чоловік. За день проходить приблизно 300-400 людей».

Коли людям зроблять нормальні умови для праці начальник не знає. З цього приводу керівник установи скерував журналістів до головного управління міграційної служби Волині.

Там пояснили, що над вирішенням проблеми працюють. В управлінні знайшли приміщення, яке буде відповідати всім вимогам. Воно знаходиться на території колишнього військового містечка. Туди планують перенести і головне управління міграційної служби, і міське і районне.

Перший заступник начальника Управління ДМС у Волинській області Олексій Чернишев зауважив: «Це вулиця Стрілецька. На сьогоднішній день документи знаходяться в Києві на розгляді в Міністерстві оборони».

Проте, скільки буде коштувати переселення управління та ремонт приміщення Олексій Чернишев не розповідає.

Що ж до величезних черг, то заступник начальника пояснює це так: «На сьогоднішній день є проект розпорядження Кабміну на збільшення загальної кількості працівників Державної міграційної служби в цілому по Україні на 1500 осіб. Це пов’язано з тим, що рік назад був ще підрозділ контролю за нелегальною міграцією, після реформування він відійшов до міліції. Замість цих людей нам ще не дали працівників».

Тож поки всім бажаючим отримати паспорт доведеться вистоювати довжелезні черги в напівосвітлених коридорах. Бо все заплановане покращення - поки тільки на папері.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus