USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Немає сумнівів, що окупанти намагатимуться зірвати опалювальний сезон»: як готується Луцьк

8 Серпня 2023 11:15
Луцьк посилено готується до майбутнього опалювального сезону, адже існує ймовірність, що як і минулого року окупанти намагатимуться тероризувати Україну ракетними обстрілами енергосистеми.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Луцький міський голова Ігор Поліщук акцентував, що невдовзі розпочнеться опалювальний сезон, однак нині немає сумнівів, що окупанти намагатимуться його зірвати.

«Ми цього не дамо їм зробити, тому потрібно дуже добре підготуватися. Сьогодні 88% споживачів охоплені котельнями. Потрібно за ці два місяці до початку опалювального сезону завершити підключення усіх котелень, аби усі 100% мали альтернативне живлення. Більше того, потрібно перевірити наявність запасів мастила, прокунсультуватися зі спеціалістами, щоб швидко ремонтувати генератори у разі необхідності.

Це саме стосується і «Луцькводоканалу». Потрібно протестувати генератори, які нам надали міжнародні партнери і які ми купили самостійно, аби в критичний момент не було ситуації, що у нас щось не працює», – зауважив міський голова.

Також Ігор Поліщук закликав провести роботу з приводу перевірки генераторів медичні заклади та визначитися з необхідними матеріалами, аби лікарні нормально працювали в умовах відсутності електропостачання.

Щодо укриттів у школах та дитячих садочках, то в усіх них є дизельгенератори та прилади для обігріву.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 8 Серпня 2023 11:38
На жаль,прибл.70% споживачів отримують теплопостачання від двох котелень.Ще 7 років тому було звернуто увагу на цей несприятливий факт в надійності теплозабезпечення.У всіх країнах найбільш оптимальними рахуються квартальні котельні.Встановлення залежних ІТП з цирк. насосами також різко погіршило ситуацію з перепадом тиску,особливо в Завокзальному районі."Впевнений поступ" у впровадженні цих ІТП і якісь рапорти про економію в 30-50% обернулись різким погіршенням температури в будинках.Хто приймав ці рішення і хто погоджував проекти -невідомо.Всі міста стараються розсередити котельні,-а нас навпаки.Це все викликає сумнів в компетенції чиновників.
Анонім Показати IP 8 Серпня 2023 12:52
Такими темпами будуть ремрнтувати на Відродження то не встигнуть і до слідуючого сезону. Від Сапалаївки і до 18 школи ше не засипали і не зробили проїзд а вже копають далі. До будинків як пожежна чи швидка проїзджати буде? вже не кажу за сміттєвоз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus