USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Невакцинованого тенісиста Джоковича видворять з Австралії

6 Січня 2022 10:53
Австралійська влада анулювала візу сербського тенісиста Новака Джоковича, який прилетів 5 січня ввечері до Мельбурна для участі в Australian Open. Про це повідомили у Федеральній прикордонній службі країни (ABF), передає УНН.

«ABF може підтвердити, що Джокович не надав належних доказів (своєї) ​​відповідності вимогам в’їзду до Австралії, і його віза була анульована. Він буде затриманий та видворений з Австралії», – зазначено у заяві відомства.

За словами Міністра охорони здоров’я Австралії Грега Ханта, причиною скасування візи стало те, що сербський тенісист не надав доказів законного медичного звільнення від вакцинації. «Нещеплені люди не можуть в’їжджати до Австралії, якщо вони не мають медичного звільнення», – сказав глава відомства, зазначивши, що співробітники прикордонної служби перевірили «чесність та об’єктивність доказів», наданих Джоковичем, після чого ухвалили рішення про анулювання візи.

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, коментуючи анулювання візи спортсмена, наголосив, що правила залишаються єдиними для всіх «особливо, коли справа стосується наших кордонів». «Ніхто не стоїть вище за ці правила. Наша сувора прикордонна політика має вирішальне значення для того, щоб зберігати в Австралії один із найнижчих показників смертності від COVID-19 у світі, і ми продовжуємо проявляти пильність», – зазначив прем’єр на своїй сторінці у Twitter.

Сербський тенісист був затриманий у середу ввечері в аеропорту Мельбурна через проблеми з документами. Як з’ясувалося, візи, отримані командою перед поїздкою, не передбачають можливості в’їхати в Австралію з медичним звільненням від вакцинації проти COVID-19. Крім того, у співробітників ABF виникли сумніви щодо того, що причини, з яких тенісист відмовляється від вакцинації, відповідають вимогам австралійського уряду. «ABF звернулася до уряду штату Вікторія, щоб переконатися в тому, що влада штату дійсно підтримує дозвіл на в’їзд (Джоковича), і запросила додаткову інформацію про причини медичного звільнення для тенісиста», – цитує газета Sydney Morning Herald прессекретаря прикордонної служби.

В уряді штату заявили, що не знають причин, через які сербський спортсмен отримав медичне звільнення від щеплення проти коронавірусу, і не надаватимуть йому підтримки. «Ми не надаватимемо Новаку Джоковичу індивідуальну візову підтримку для участі у Відкритому чемпіонаті Австралії 2022 року», – зазначила виконуюча обов’язки міністра спорту штату Яала Пулфорд на своїй сторінці у Twitter.

Раніше Моррісон заявив, що спортсмен «має надати об’єктивні докази того, що він не може бути вакцинований за медичними показаннями». «Якщо цих доказів буде недостатньо, то з ним не звертатимуться інакше, ніж з кимось іншим, і він полетить додому наступним рейсом. Для Новака Джоковича не повинно бути жодних особливих правил», – наголосив прем’єр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мда Показати IP 6 Січня 2022 11:35
Гаагу ще ніхто не відміняв....дикуни,а не влада.....
12 Показати IP 6 Січня 2022 12:36
Австралія теж під управлінням світових олігархів
Людина Показати IP 6 Січня 2022 14:28
Джоковичу респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus