USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нейромережу навчили говорити голосом Путіна, Познера і Собчак. Відео

5 Листопада 2019 07:00
Російські інженери за допомогою штучного інтелекту створили технологію, яка відтворює голоси знаменитостей російською мовою. Проєкт Vera Voice аналізує мову будь-якої людини, наприклад артиста, і озвучує його голосом будь-які тексти.

Про це повідомляє Страна з посиланням на Youtube-канал Vera Voice.

Як приклад наведено синтезовані висловлювання Володимира Путіна, Володимира Познера і Ксенії Собчак. Вони особисто в проєкті не брали участь – нейромережа дісталася до численних записів їхніх голосів, які неважко знайти в Інтернеті, і навчилася імітувати тембр, інтонації та інші нюанси мови знаменитостей. Теоретично, озвучити так можна що завгодно, у тому числі те, що власники голосів ні за яких обставин вимовляти не хотіли б. При цьому творці проєкту запевняють, що визначити синтезований запис чи оригінальний технічно можливо, але як саме – не уточнюють.

В основі розробки лежить ансамбль з нейронних мереж, який дозволить озвучити будь-який текст будь-яким голосом. Технологію пропонується застосовувати для привітань, озвучування аудіокниг, комп’ютерних ігор, фільмів і реклами.

Vera Voice планує укласти договори про партнерство з володарями голосів, які буде використовувати штучний інтелект. Пілотні проєкти Vera Voice запустять у найближчий місяць.

Розробники відзначають, що вже створили інструмент для захисту прав власників голосу і готові відстежувати голосових клонів-шахраїв. Як саме це буде реалізовано, вони не повідомили. Відомо, що зі знаменитостями укладуть договори про партнерство.
Улітку технологію синтезу голосу представив Facebook – розробники навчили нейромережу говорити голосом Білла Гейтса. У вересні про схожу розробку розповіли в Amazon. Голосовий помічник компанії Alexa може спілкуватися зі своїми власниками голосом актора Семюеля Л. Джексона, а до наступного року освоїть мову й інших знаменитостей.

Нагадаємо, що написаний нейромережею портрет уперше продали на аукціоні Christie’s за астрономічну суму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Моргенштерн Показати IP 29 Квітня 2023 14:44
Влюбила пацана, зачем я выиграл тот Major? Но в сердце навсегда теперь останется минор Такого, как я, поищет пусть, рождён любить Двадцать восемь лямов на pussy, мне чуть больше двадцати Такого, как я, поищет пусть, рождён

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus