USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Німеччина додатково надасть на підтримку української енергетики майже €200 мільйонів

25 Жовтня 2023 17:37
Німеччина виділить Україні на потреби енергокомпаній цієї зими додатково €195 млн.

Про це повідомляє на своєму сайті Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку ФРН, передає Укрінформ.

Глава відомства Свенья Шульце під час переговорів у середу в Берліні з віцепрем’єр-міністром України Олександром Кубраковим запевнила, що німецький уряд продовжить підтримувати Україну у захисті критичної енергетичної інфраструктури та в економічному відновленні.

«Зокрема Шульце пообіцяла виділити додаткові €195 млн на енергопостачання та виживання компаній в Україні», – йдеться у повідомленні.

Загалом підтримка Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Україні з початку війни становить близько €1,2 млд.

«Тепло та електроенергія є ключовими для стійкості людей в Україні, особливо з огляду на майбутню зиму. Ось чому ми збільшуємо нашу підтримку критичної енергетичної інфраструктури України. Український уряд взяв на себе зобов’язання щодо реконструкції, яка зробить країну більш стійкою та наблизить її до Європейського Союзу. Ми будемо активно підтримувати вас у цьому», – заявила Шульце.

Читати ще: Німеччина надасть ще €200 млн на відновлення України

Близько половини нових коштів має бути використано для захисту енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими, для відновлення пошкодженої війною української енергосистеми та водночас для забезпечення використання енергоефективних технологій і відновлюваних джерел енергії. З цією метою підтримку буде надано українському постачальнику електроенергії «Укренерго».

Регіональний фонд енергоефективності Green for Growth Fund також буде поповнено через банк KfW. Це надасть місцевим підприємствам вкрай потрібну фінансову підтримку, зокрема в аграрному секторі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus