USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Німці дадуть гроші на луцькі будинки

11 Листопада 2011 16:16
Керівникам організацій співвласників багатоквартирних будинків Луцька презентували проект «Менеджер по енергозберігаючій санації будівель».
Презентація відбулась за ініціативи члена організації «Житлові господарства у Східній Європі» Лариси Шреккенбах. Захід пройшов 11 листопада в сесійній залі міськради.

За її словами, це спільний українсько-німецький проект. «Основна мета – сформувати ланку спеціалістів, які знатимуть, як спілкуватися з ЖЕКами, органами влади, банками, проектними бюро. Тобто всіма структурами, які можуть бути причетні до теплової модернізації. На сьогодні, ми провели навчання для більш як 300 осіб», - зауважила Шреккенбах.

З її слів, ідея проведення такого проекту виникла, бо процес капітальних ремонтів будинків в Україні – дуже повільний. «Наприклад, у східній Німеччині упродовж 20 років утеплили 85% будинків», - додала пані Лариса.

Вона повідомила про пілотний проект, що розпочнеться в 2012 році. «Буде обрано 10 будинків, які утеплятимуть за рахунок кредиту під 2-4% річних. Його виділить німецький державний банк. Учасників ми відбиратимемо за допомогою конкурсу в містах, де проходило навчання», - зазначила Шреккенбах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 12 Листопада 2011 19:46
у наших чиновників розуму не хватить ці гроші взяти, які на блюдечку німці принесуть.
) Показати IP 13 Листопада 2011 13:37
зачем недочеловекам деньги? они их пробухают

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus