USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Нобелівського лауреата позбавили почесних звань за расизм

14 Січня 2019 08:15
Удостоєний Нобелівської премії за відкриття ДНК Джеймс Вотсон заявив, що інтелект пов'язаний з расою.

Американського вченого Джеймса Вотсона позбавили всіх почесних звань після того, як він заявив про зв'язок раси та інтелекту.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на BBC.

Відзначається, що біолог в одній з нещодавніх передач заявив, що гени нібито впливають на відмінність між середнім IQ представників європеоїдної та негроїдної рас. У лабораторії Колд Спрінг Харбор, яку колись очолював Вотсон, назвали слова 90-річного вченого бездоказовими і необдуманими.

Раніше нобелівський лауреат вже висловлювався негативно щодо негроїдної раси. Так, в 2007 році він заявив, що майбутнє Африки представляється йому досить сумним.

«Соціальна політика ґрунтується на припущенні, що їх інтелект відповідає нашому (інтелекту європеоїдної раси, - ред.). У той час як тестування показують, що це не так", - заявив тоді вчений.

Як підкреслював Вотсон, він сподівається, що всі люди рівні, але "кому доводилося мати справу з чорношкірими підлеглими, той знає, що це не так".

Після цих висловлювань американський вчений втратив посаду в лабораторії Колд Спрінг Харбор, однак зберіг почесні звання після вибачень.

Нагадаємо, що Джеймс Вотсон отримав Нобелівську премію з фізіології і медицини 1962 року спільно з Френсісом Лементом і Морісом Вілкінсом за відкриття структури молекули ДНК. У 2014 році він продав свою медаль, заявивши, що наукове співтовариство затравило його за висловлювання про раси та інтелект. В даний час він відновлюється після автоаварії і, за деякими даними, "дуже погано усвідомлює те, що відбувається".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Січня 2019 08:35
В 90 років людині вже однаково до регалій, премій, звань. Вона стойть перед вічністю і Богом і може говорити правду.
Юля до Анонім Показати IP 14 Січня 2019 18:53
Один расист прокоментував,8 підтримали. Цікаво,на яких підставах вони дійшли такої думки,яку висловлює (як в статті сказано, один вчений, і якій суперечать сотні інших).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus