USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Нова Зеландія підтримала легалізацію евтаназії

30 Жовтня 2020 23:10
Паралельно з парламентськими виборами у Новій Зеландії відбулися два референдуми. Новозеландці проголосували за легалізацію евтаназії, але проти легалізації марихуани.

Результати щодо марихуани ще можуть змінитися, бо не підраховані півмільйона голосів закордонних новозеландців. Повні результати референдуму будуть 6 листопада, пише Gazeta.ua з посиланням на польську Rzeczpospolita.

За попередніми даними новозеландської ЦВК, 65,2% громадян проголосували за легалізацію евтаназії. Нова Зеландія стане сьомою країною, яка легалізує медичне припинення життя людини у швидкий та безболісній спосіб.

Закон передбачає, що пацієнтам, яким лікарі прогнозують не більше півроку життя, можна буде провести евтаназію. Законодавчі зміни набудуть чинності в листопаді 2021-го.

Евтаназія можлива лише для дорослих, а запит мають схвалити два лікарі.

Своєю чергою, на референдумі щодо вживання марихуани задля відновлення 53,1% новозеландців висловилися проти. Законодавча зміна передбачала можливість використовувати «травку» не лише для медичних цілей, але також, щоб розслабитися. Прем’єрка Нової Зеландії Джасінда Ардерн проголосувала «так» на обох референдумах.

Зауважимо, станом на 2020 рік евтаназія у тій чи іншій формі дозволена у Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Швейцарії, Німеччині, Канаді, Колумбії, а також частині Австралії, та деяких штатах США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus