USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові освітні напрямки, гуртожиток для ВПО, реставрація Будинку офіцерів: в ЛНТУ підсумували рік роботи

29 Грудня 2023 11:12
28 грудня відбулася конференція трудового колективу Луцького національного технічного університету. У заході взяли участь члени наглядової ради вишу, зокрема голова обласної ради Григорій Недопад, депутат обласної ради Роман Микитюк, народний депутат України Вячеслав Рубльов, представники бізнесу, а також студентство.

Головним питанням порядку денного був звіт ректорки освітнього закладу Ірини Вахович, інформує пресслужба облради.

Як зазначила Ірина Вахович, з початку повномасштабного вторгнення університет активно працював над розробками для військових та допомагав ЗСУ. На кафедрі військової підготовки навчаються майже півтори сотні курсантів, понад 80% випускників перебувають у лавах оборонців. Загалом же в ЛНТУ – 56 освітніх програм на бакалавраті і 44 на магістратурі, у 2023 році запровадили ще 7 нових освітніх напрямків. В університеті активно функціонує навчально-науковий центр «Volyn Business Hub», який забезпечує проведення курсів, в тому числі й з підвищення кваліфікації.
Читати ще: Потрапила до світового рейтингу: ректорка ЛНТУ Ірина Вахович – друга серед найкращих ректорів України

Колектив закладу – це 422 штатних науково-педагогічних та наукових працівників, з яких 53 професорів, 48 докторів наук, 320 кандидатів наук та 289 доцентів. Університет активно працює над залученням до навчального процесу лекторів з інших вишів, понад 50 таких були залучені цьогоріч.

Також Ірина Вахович торкнулася теми реконструкції ЛНТУ. В 2023 одне із приміщень було облаштовано під гуртожиток для внутрішньо-переміщених осіб; завершено капітальний ремонт і термомодернізацію головного корпусу університету; кардинально оновлені будівлі на вул. Потебні та вул. Львівській, також створено вуличний лекторій.
Читати ще: Студентська «дипломатія», граніт науки й перші кроки в самостійність: чим нині живе гуртожиток ЛНТУ

«Уже розроблена проєктно-кошторисна документація на реставрацію Будинку офіцерів під «Музей науки». Ми плануємо на це залучити грантові кошти і активно працюємо з нашими іноземними партнерами. Це буде туристичний інтерактивний осередок для наших студентів», – каже Ірина Вахович.

Результати роботи університету і його очільниці оцінив заступник голови Наглядової ради ЛНТУ Вячеслав Рубльов.

Читати ще: «Я люблю вражати результатами», – Ірина Вахович про зарплатний скандал, нового міністра освіти та об’єднання ЛНТУ і ВНУ. Інтерв’ю

«Те, що робить сьогодні Ірина Вахович та колектив ЛНТУ – це дуже важливо не тільки для Луцька, але й для області, – підкреслив парламентар. – Зараз перед університетом та всією Україною стоять нові виклики, і один із них – недостатнє державне фінансування, адже всі кошти спрямовуються на оборону країни. Нам спільно є над чим працювати, у нас є закордонні партнери, друзі вишу, і я вірю, що вони долучаться до розвитку закладу. Ми повинні лишатись такими ж згуртованими, як і в перші дні війни. Тому бажаю наснаги і сили, не зупинятись на досягнутому».

Він також відзначив подякою ректорку університету Ірину Вахович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus