USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новорічні іграшки у «Волинській Швейцарії»: назвали переможців конкурсу. Фото

22 Грудня 2017 10:42
Найкращі новорічні іграшки – у «Волинській Швейцарії». Їх зробили діти волинських шкіл. 21 грудня відбулося нагородження переможців цього унікального обласного конкурсу «На кращу власноруч виготовлену новорічну іграшку», що у Лісовому молодіжному центрі. Його організувала та провела обласна організація Товариства лісівників України спільно з прес-службою ВОУЛМГ.

На конкурс подано близько сотні новорічних прикрас-переможців районних етапів з усієї області. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Перше місце виборов учень 4 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Кримне Старовижівського району Дмитро Бондар.



Дмитро Бондар

– Я виготовив настінний годинник з природних матеріалів, – розповідає переможець. – Для цього мені знадобилися кора дерев, шишки ялинки, інші підручні матеріали. Тут є навіть стрілки…

І справді годинник вражає. Дуже креативний погляд на новорічну іграшку.

Друге місце журі присудило учениці 8 класу ОЗНВК «Колківське ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» Маневицького району Анастасії Островській. Вона вихованка учнівського лісництва.



Анастасія Островська

– Коли дізналася про конкурс, вирішила неодмінно взяти у ньому участь і зробити оригінальну новорічну прикрасу, – розповідає школярка. – Спершу довелося попрацювати над самим задумом. Моя іграшка мала бути пов’язана водночас із лісом та його мешканцями, а це не так просто поєднати два мотиви. Та зрештою вирішила, що це має бути олень і новорічне деревце. Мені знадобилася дошка, на якій би я змогла побудувати свою казкову композицію. Попросила допомоги у тата. Він у мене раніше працював пожежним сторожем у місцевому лісгоспі, тож одразу зрозумів мій задум і за якусь мить я вже мала вистругану гарненьку дошку. А далі на допомогу прийшла мама. Разом викроїли заготовки для фігурок оленя і деревця. Решта – було справою техніки. А коли олень і деревце зайняли свої місця на дошці, я знову задумалась. Потрібно було їх прикрасити. У мене є надзвичайно багато всіляких блискіток, камінчиків, стрічок… Та новорічна іграшка мала бути ошатною, вишуканою і дуже яскравою… Тож я не стала ризикувати, взяла прикраси зі старої новорічної листівки… Вийшло і стримано, і стильно…

До речі, з лісовою галуззю пов’язав свою долю не тільки тато Анастасії, а й її брат, який зараз вчиться на природничому факультеті Київського вишу, про лісівничу професію подумує і сама учениця учнівського лісництва..

А ось третє місце зайняла третьокласниця ЗОШ І-ІІІ ст. м. Устилуг Володимир-Волинського району Анна Кухарук. Вона до Лісового молодіжного центру приїхала разом із мамою Юлією Вікторівною і головним лісничим ДП «Володимир-Волинське ЛГ» Наталею Козій.



Анна Кухарук

– Я дуже рада, що моя робота – серед трьох переможців, – щиро зізналася наймолодша учасниця конкурсу і додала: – Я працювала над її виготовленням два дні. Дуже вдячна мамі, яка повірила у мій задум і допомогла його втілити у життя.

Анна зробила іграшку у формі казкової сфери із сніжинок із відкритим боковим простором, через який проглядається центр кулі, де сидить замріяний Санта Клаус.

– Моя донька навчається у 3-А класі під керівництвом нашої улюбленої вчительки Тетяни Миколаївни Вишиванко, – долучилася до розмови її мама. – Дуже добре, що у нашій країні з’явився такий Лісовий молодіжний центр. Спасибі, що лісівники піклуються про наших дітей, провели такий дуже корисний для всіх конкурс. Двічі приємно, що моя дитина стала одним із його призерів.

Нагороди – почесні грамоти Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та грошові премії – вручав голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс.



Борис Бабеляс із переможцями конкурсу

Зі слів Бориса Бабеляса, цьому конкурсі взяли участь діти зі всієї Волині. Вони виготовили сотні новорічних іграшок із підручних природних матеріалів. "До нас потрапила тільки їх незначна частина – близько сотні іграшок-переможців перших районних етапів. Автори трьох найкращих новорічних іграшок – серед нас. Це Анна Кухарук, (третє місце), Анастасія Островська (друге місце) і Дмитро Бондар (переможець конкурсу). Хочу подякувати усім батькам, вчителям, які піклуються за дітей, прилучають їх до праці, вчать любові до природи і лісу зокрема. З таких дітей виростуть справжні патріоти України, її достойні громадяни. Ми дуже дорожимо дружбою з дітьми та педагогами, будемо й надалі проводити цю еколого-просвітницьку та профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді", - зазначив він і вручив усім переможцям заслужені винагороди.

Перша обласна премія – 700 гривень, тож Дмитро Бондар залишився задоволеним і навіть став збиратися додому та підбадьорювати головного лісничого ДП «Старовижівське ЛГ» Віталія Ксенюка, з яким приїхав на урочисту церемонію, якнайшвидше рушати у зворотну дорогу, аби привезти гроші у сім’ю.

Двоє інших переможців конкурсу отримали: за друге місце Анастасія Островська – 500 гривень, за третє – третьокласниці Анні Кухарук Борис Бабеляс вручив 300 гривень.

Але переможці обласного конкурсу на кращу, власноруч виготовлену новорічну іграшку отримали не тільки винагороди за свою працю, а й змогли взяти участь у церемонії прикрашання новорічної ялинки у Лісівничому молодіжному центрі, що неподалік Луцька. Віднині їхніми новорічними іграшками зможуть помилуватися всі діти і дорослі, які приїжджатимуть у Воротнів.
У Лісівничому молодіжному центрі завжди багато дітей
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus