USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Новий закон про мобілізацію: в українців можуть забирати транспорт

31 Січня 2024 15:08
У новому законопроекті про мобілізацію є пункт про можливість безкоштовного вилучення деяких видів транспорту у громадян в період воєнного часу.

Про це інформує УНІАН.

«Звичайно, може це йдеться про невеликий перелік транспорту (тут бачу і трактори, сільськогосподарська та будівельна техніка попадає), але вигляд має не дуже. Шановний бізнес, зверніть увагу. Особливо логістика, будівництво та агропромисловість», – зауважив нардеп Ярослав Железняк.

Читати ще: Що пропонує оновлений законопроєкт про мобілізацію, який вже у ВР

У законопроекті йдеться про те, що залучати транспорт зможуть представники ТЦК, СБУ, ГУР та розвідувальний орган Міноборони. Повернути транспорт, відповідно до тексту законопроекту, власнику мають за 30 днів з моменту оголошення демобілізації. Порядок компенсації шкоди, спричиненої мобілізацією транспортного засобу, визначається Кабміном.

Зокрема, йдеться про можливе вилучення тракторів, самохідних шасі, сільськогосподарських та дорожньо-будівельних машин

30 січня Кабмін передав до Ради оновлену версію законопроекту про мобілізацію. У ньому зокрема йдеться про визначення чіткого терміну служби, скасування строкової служби та нові обмеження для ухилянтів.

Читати ще: Е-кабінет призовника та військовозобов'язаного: які дані він міститиме та як каратимуть ухилянтів

Новий законопроект про мобілізацію представлять у Раді міністр оборони Рустем Умєров та головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 31 Січня 2024 16:26
Поясніть принаймні з алканів за кермом! Всі тільки виграють на цьому.
321 до 123 Показати IP 21 Березня 2024 13:39
Сьогодні бац, і в тебе постанова на руках, що ти алкан за кермом, хоча ти навіть і не знав про такий випадок. Доки будеш судитися що то все підробка, авто вже не знайдеш, або буде вже роздовбане
1932 Показати IP 31 Січня 2024 17:32
відберуть в селян техніку?
Анонім до 1932 Показати IP 1 Лютого 2024 10:46
Скоріше йде начальник тцк і такий "оу яка класна машина, жінці на фірму якраз треба" бац і забрали на "потреби оборони", або конверти і техніку забирають в конкурента(про забирання людей вже були прецеденти і кришування фірм/ресторанів/курортів).
Ольга Показати IP 31 Січня 2024 20:03
людолови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus