USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нацбанк ввів в обіг три нові срібні монети

11 Листопада 2016 08:56
Нацбанк України ввів в обіг три нові срібні пам'ятні монети – "Павич", "Вовк", "Олень".

Усі вони вийшли у серії "Фауна у пам'ятках культури України", мають номінал 5 гривень та оздоблені локальною позолотою, – йдеться на сторінці Нацбанку у Фейсбуці.

Монета "Павич" присвячена павичу та його втіленню в пам`ятках давньоруської книжності, в орнаментиці та декоративності якої зустрічаються фігурки людей, тварин, птахів тощо.

Монета "Вовк" присвячена вовку та його зображенням на оригінальних пам'ятках культури періоду Київської Русі.

Монета "Олень" присвячена оленю та його втіленню на пам'ятках культури, зокрема скіфського періоду, культура якого залишила по собі багату спадщину.

Художниками ескізів до всіх трьох монет стали Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук; скульптором – Анатолій Демяненко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus