USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиньрада проситиме внести правки в держбюджет на 2018 рік

22 Листопада 2017 11:05
Якщо бюджет України, який ухвалили у першому читанні приймуть і в другому, місцеві громади отримають чимало труднощів у новому році. Щоб громади не дійшли до занепаду, нинішню редакцію бюджету пропонують змінити.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики в овальній залі облради в Луцьку 22 листопада.

Депутат, голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльовзакликав колег підтримати звернення до столичних чиновників.

«Державний бюджет, за який проголосували у першому читанні, не можна підтримувати. Там багато проблемних питання щодо ОТГ, медицини, освіти. Ніби представники влади виступають за децентралізацію, однак громади отримають лише тягарі. Прошу підтримати звернення, щоб за цей бюджет не голосували у стінах Верховної Ради», - наголосив Рубльов.

Із цього приводу голова комісії Андрій Турак додав, що раніше реверсна дотація держбюджету від місцевих була 50%, а має стає 80%.

«Для чого громадам взагалі було об’єднуватися?! Я підтримую звернення. Цей бюджет неприйнятний», - наголосив голова комісії.

Відтак члени засідання підтримали звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України Bолодимира Гройсмана щодо проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Це звернення рекомендують ухвалити під час сесійного засідання та надіслати його у Київ.

Короткий текст звернення: «Звертаємось до парламенту та Глави Уряду України з вимогою не допустити зниження фінансової спроможності місцевого самоврядування у 2018 році та продовжити реформу децентралізації влади з метою утворення самодостатніх територіальних громад. Передача видатків не підкріплювалась передачею повноважень з прийняття управлінських рішень, джерел фінансування. Впродовж багатьох років залишається неврегульованим питання зарахування податку на доходи фізичних осіб за місцем проживання фізичної особи.

В розрахунках до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» неврегулюване питання заборгованості за середньостроковими позиками. На превеликий жаль, підтриманий у першому читанні проект Державного бюджету України на 2018 рік, містить нові навантаження для місцевих бюджетів. Враховуючи викладене, прийняття проекту Державного бюджету України на 2018 рік у запропонованій урядом редакції перекладе додаткові фінансові витрати на місцеві бюджети, спричинить труднощі в реалізації бюджетних програм з удосконалення інфраструктури об’єднаних територіальних громад і по суті суперечитиме принципам децентралізації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus