USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Обмін посвідчень водія: у Луцьку працюватиме мобільний центр МВС

27 Грудня 2017 16:00
Серед волинських водіїв останнім часом поширюються чутки про те, що нібито посвідчення водія старого зразка в 2018 році будуть недійсні. Як наслідок, бажаючі поміняти посвідчення масово звертаються в сервісні центри, створюючи напередодні нового року великі черги. Зокрема, великий наплив спостерігається у Луцьку.

У цій ситуації синхронно із стаціонарним сервісним центром МВС працюватиме мобільний центр. Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили в регіональному сервісному центрі МВС у Волинській області.

При цьому наголошують: УСІ посвідчення водія будуть дійсні і в наступному році.

"Відсьогодні мобільний сервісний центр МВС використовується для забезпечення безперервності надання послуг на території територіального сервісного центру МВС 0741", - розповів керівник Регіонального сервісного центру МВС Олександр Малашко.



З його слів, у зв`язку із значним збільшенням відвідувачів, які бажають здійснити обмін посвідчення водія, мобільний центр працюватиме синхронно із стаціонарним сервісним центром МВС. Оскільки техніка, що забезпечує виготовлення посвідчення водія, працює при температурі не нижче +5, мобільний центр працюватиме допоки дозволятимуть погодні умови".



В РСЦ нагадують, що водії які мають посвідчення водія із терміном дії на 30, 50 років та безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до вказаного у них терміну. У відомстві громадянам радять не переживати і наголошують, що усі законодавчі ініціативи щодо посвідчень водія, знаходяться на стадії розробки, будуть ретельно підготовлені, винесені на обговорення і лише потім введені в дію. Громадянам будуть надані зрозумілі роз`яснення, а пропозиції матимуть виключно позитивний характер у площині дотримання водіями правил дорожньої безпеки.

Окрім цього, у прес-службі РСЦ МВС інформують: на сайті Головного сервісного центру МВС hsc.gov.ua всього у два кліки можна дізнатися, які документи необхідні для подорожі за кордон на авто. Для цього ви зможете обрати країну до якої плануєте подорожувати, опцію, коли ви є або ні власником авто. Відповідно до вказаних параметрів з’явиться перелік необхідних документів (списком та інфографіками). Сервіс автоматично розділяє країни на ті, що визнають національне посвідчення водія, та ті, де з вами додатково має бути також міжнародне посвідчення водія.

Детальніше з наданням послуги та адреси сервісних центрів МВС можна ознайомитися на сайті hsc.gov.uaта vol.hsc.gov.ua.Отримувати консультації про порядок отримання послуг можна за телефоном (0332 77-19-74)або на офіційній Фейсбук-сторінці «Сервісні центри МВС у Волинській області».

Нагадаємо, з 28 листопада 2018 року вступили в силу нові правила видачі водійських посвідчень для осіб, які отримують його вперше. Тепер водійські посвідчення видаватимуть на 2 роки. Власникам такого посвідчення заборонено перевищувати швидкість 70 км/год.

Раніше повідомлялося, що громадяни України можуть отримати посвідчення водія у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 27 Грудня 2017 17:14
Хочу змінити права старого зразка на нові. Куди звертатися (за якою адресою)?
1 до Лучанин Показати IP 27 Грудня 2017 17:38
с. Струмівка, вул. Рівненська 74
Андрій Показати IP 27 Грудня 2017 18:56
Нащо міняти старого зразка посвідчення, коли воно вічне, а теперішні - тимчасові
Павло Показати IP 28 Грудня 2017 18:52
Придумали черговий спосіб збору бабла з людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus