USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обстріли поблизу Світлодарської дуги не припиняються

19 Грудня 2016 13:01
Бойове зіткнення в районі Світлодарської дуги, що у Донецької області, триває вже більше доби - станом на ранок обстріли ворога не припинялися. ТСН зібрала в один матеріал все, що наразі відомо про ситуацію поблизу Світлодарська.

18 грудня, близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська в районі Світлодарської дуги після тривалої вогневої підготовки із застосуванням великокаліберної артилерії та мінометів, намагалися вибити передові підрозділи українських військ із займаних позицій. За даними прес-центру АТО, українські представники Спільного центру контролю та координації припинення вогню зробили запит на введення режиму "тиші", однак супротивник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних Сил України в районі Луганського.

Ворог збирався вибити силовиків із займаних позицій та змінити лінію зіткнення сторін.

Обстріли бойовиків тривали до самого вечора. Окупанти неодноразово відкривали вогонь по українських позиціях на Світлодарській дузі та прилеглих населених пунктах зі 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів. Внаслідок обстрілів були пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському, виникли проблеми із телефонним зв'язком.

Станом на ранок 19 грудня бойові дії у зоні Світлодарської дуги не припинялися, але дещо знизилася їхня активність. Про це повідомила кореспондент ТСН Євгенія Цвітанська.

Начальник Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Сирський заявляв, що під час атаки на Світлодарській дузі російські окупаційні війська вели артилерійський та мінометний обстріли з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ та Дебальцеве. За його словами, це не давало військовим "адекватно реагувати у відповідь" з метою недопущення втрат серед мирного населення. "Усього було здійснено три вогневі нальоти тривалістю від трьох до шести годин кожен. Загалом за цей період по нашим підрозділам було випущено 34 снаряди калібром 122-мм, 694 міни калібром 120-мм та 82-мм", - подає УНІАН цитату Сирського.

Бойові дії велися в районі, який знаходиться на відстані 36 км від лінії розмежування, закріпленої Мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року. Українські військові прийняли бій, відкинули сили супротивника та здійснили контратаку у фланг ворога. Окупанти відійшли від позицій, залишивши там військове майно та спорядження російського виробництва.

Як доказ українські бійці продемонстрували бінокль та перев'язочний пакет російського виробництва, що знайшли в бліндажі бойовиків. Це вчергове засвідчує постачання бойовиків та російських найманців на Донбасі зі сторони РФ. Відео запеклого бою, яке зняв один із український військових, опублікував народний депутат Андрій Лозовий.


За даними розвідки, втрати противника склали щонайменше 25 чоловік вбитими та до 30 поранених. Втрат зазнали і українські військові. За офіційними даними, загинули принаймні п'ятеро українських військових, ще шестеро отримали поранення, десятеро були контужені чи травмовані.

"Нажаль і ми понесли втрати. П'ять військовослужбовців загинули, а шість поранено - четверо бійців отримали легкі поранення і два – середньої ступені тяжкості. Усім постраждалим надана кваліфікована медична допомога", - вказувалося у повідомленні прес-центру АТО.

Натомість кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська, яка перебувала біля шпиталю, куди звозили поранених, повідомила про п'ятьох загиблих та 26 поранених. Щонайменше чотирьох постраждалих не могли вивезти із зони бою через шквальний вогонь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus