USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Одна луцька амбулаторія майже «вилетіла» з гранту Світового банку

2 Липня 2016 12:44
Лучани просять облаштувати амбулаторію на вулиці Наливайка. Та за кошти Світового банку цей об’єкт поки не робитимуть - його відправили у «другу чергу».

Про це стало відомо під час засідання 10 сесії Луцької міської ради.

Так, депутат Сергій Балицький у своєму запиті повідомив, що лучани скаржаться на неналежне надання медичної допомоги і просять облаштувати на їх мікрорайоні амбулаторію. Зокрема, на вулиці Наливайка, 6 є приміщення, яке могло б цій цілі послугувати.

У відповідь на це Луцький міський голова Микола Романюк повідомив: там таки мали облаштовувати амбулаторію, згідно з грантом Світового банку, адже об’єкт в перелік включений. Нагадаємо, в області за найближчі 4,5 роки мають з’явитися 86 нових амбулаторій. На їхнє облаштування, як і на реконструкцію 106 існуючих, придбання обладнання та навчання персоналу, мають піти кошти Світового банку. На Волинь мають надійти 30 мільйонів доларів гранту на реформу первинної ланки медицини.

Уже й виготовлена кошторисна документація на майбутню амбулаторію на вулиці Наливайка. Та, коли приїхали експерти Світового банку, то побачили, що приміщення в неприглядному вигляді і його викреслили з переліку та перенесли в 2 чергу.

Поки що в проекті залишаються амбулаторії на Рівненській і в районі підшипникового заводу, та має бути закуплене обладнання в усі амбулаторії міста.

Якщо за кошти Світового банку на вулиці Наливайка таки не вдасться облаштувати амбулаторію, то наступного року ці роботи запланують за кошти бюджету міста, повідомив міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
4o квартал Показати IP 2 Липня 2016 17:12
а що наступного разу це приміщення буде вже мати приглядний вигляд...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus