USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Олімпійський норматив був приємним сюрпризом, – Ірина Климець

16 Лютого 2016 14:03
21-річна волинська метальниця молота Ірина Климець дещо сенсаційно, але справедливо і блискуче виграла зимовий чемпіонат з метань в Мукачеве, – повідомляють у прес-службі Федерації легкої атлетики Волинської області.

Ще більш приємним для любителів легкої атлетики став переможний результат Ірини – 72,23 метра. Ним метальниця виконала олімпійський норматив.

- Мені вдалося виконати в Мукачеве олімпійський норматив і поліпшити власний результат на сім метрів. Те, що я зможу перевершити особистий кращий результат, я зрозуміла ще на зборі перед чемпіонатом, - розповідає Ірина, - А от олімпійський норматив був приємним сюрпризом. Дуже задоволена цим. Я завжди готова показувати гарний результат, але часто на заваді була технічна сторона метань. Вдома ми тренуємося будь-де, а коли приїздимо на збір чи на офіційні змагання, умови ліпші і мені вистачає часу якісно підготуватися.

- Тренери збірної здивовані твоїм виступом?

- Так, але були раді за мене.

- Як плануєте із тренером Романом Черкашиним запланувати виступи до Олімпіади?

- Найперші змагання – це зимовий Кубок Європи із метань у Румунії (12-13 березня), луцький Чемпіонат України у червні , чемпіонат Європи серед дорослих у липні. Ну а в серпні вже й Олімпійські ігри в Ріо.

- Де тренуєшся у Луцьку?

- Кілька років тому тренер разом з моїм братом на території колишньої військової частини в Луцьку залили сектор 3 на 3 метри. Там і доводиться тренуватися у період між зборами. Ще в залі техніку відточуємо. Саме у цій сфері є над чим працювати. Не всі резерви використовую. До слова, на самих зборах в Мукачеве перед чемпіонатом я метала технічніше, ніж на змаганнях.

Привітав чемпіонку України і президент федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк: «Ви дуже довго йшли до цього результату, але вірю, що головні перемоги ще попереду і 2016 рік буде для вас зірковим. А Федерація постарається облаштувати в Луцьку сучасний комфортний для тренувань сектор для метань».



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що волинянка Ірина Климець із зимового чемпіонату України з метань повернулася не тільки із золотою медаллю, але й із особистим рекордом, який водночас є виконанням олімпійського нормативу. 13 лютого Ірина метнула молот на 72,23 м! Це на сім (!) метрів краще її попереднього результату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus