USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Опалення в Луцьку на кілька днів переведуть в енергоощадний режим

20 Жовтня 2023 14:43
21 та 22 жовтня у Луцьку прогнозують потепління. Стовпчики термометрів піднімуться вище 20 градусів тепла. У зв’язку із цим тепло до будинків подаватимуть в енергоощадному режимі.

Теплоносій в мережі буде, його подачу не припинятимуть, розповів Суспільному речник державного комунального підприємства «Луцьктепло» Антон Безносиков.

З його слів, рішення про те, якого температурного режиму дотримуватися у квартирах лучан, вирішують балансоутримувачі багатоквартирних будинків.

«У багатьох будинках стоять ІТП, там голови ОСББ вирішують, чи перекривати тепло, чи ні, та як загалом регулювати температурний режим. Також стоять індикатори температури, які самостійно регулюють подачу тепла в залежності від погоди», – говорить Антон Безносиков.

На деяких котельнях, каже речник підприємства, зокрема на Карбишева, неможливо припинити подачу теплоносія, бо люди залишаться не лише без опалення, а й без гарячої води.

Обліку, скільки будинків з ІТП відмовилися від обігріву будинків, у підприємстві не ведуть.

Напередодні Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що станом на 19 жовтня було увімкнено 100% котелень, теплоносій подано майже в 82% будинків. Частина багатоповерхівок поки відмовились від подачі теплоносія з метою економії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Львівська Показати IP 20 Жовтня 2023 15:15
На Львівській навіть і не включали
Ууууу Показати IP 20 Жовтня 2023 15:54
Гавіть не смішно. Зовсім.
Василь Показати IP 20 Жовтня 2023 17:32
..тепло до будинків подаватимуть в енергоощадному режимі...-що воно таке,важко зрозуміти.Адже для нагріву гарячої води необхідна температура теплоносія мін.55град.А якщо є норм. налаштований ІТП-то там працює автоматика.Хоча є велика відмінність між налаштуванням температури теплоносія після ІТП і температурою в квартирах.По словах к.т.н .Гершковича,ІТП є дорогою іграшкою в золотій обгортці.Завірення в економії 30,40,до 73% є просто фантазією деяких чиновників та продавців обладнання.Поки будинки не приведуть до норм. тех. стану-так і буде постійна гризня між мешканцями та міскрадою і Луцьктепло.А будинки в свою чергу потягнуть зміни в котельнях і мережах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus