USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Опублікували законопроект щодо ввезення «євроблях»

2 Квітня 2018 19:19
Оприлюднено законопроект, який голова Комітету з митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна надала активістам нерозмитнених авто для ознайомлення. Його виклали на сторінці Фейсбук активісти руху "АвтоЄвроСила", які вели перемовини з депутатами щодо легалізації незаконно завезених в Україну автомобілів.

Про це повідомляє Авто24.

В ньому чітко прописано, як буде вирішена проблема нелегального ввозу та експлуатації автомобілів на іноземній реєстрації по території України.

Зокрема, проектом передбачено, що усі автомобілі, які будуть ввезені в режимі транзиту, мають бути зареєстровані в Україні протягом 30 днів після перетину кордону. Причому це може бути лише один автомобіль на особу. Якщо громадянин ввозить більше одного авто, він сплачує гарантований платіж у розмірі повної ставки розмитнення (мито, акциз, ПДВ). Якщо термін транзиту порушується, грошова застава не повертається.

Окрім того, якщо термін транзиту автомобіля перевищено більш, ніж на місяць, громадянин має сплатити штраф у розмірі 170 000 грн (10 000 неоподатковуваних мінімумів громадян). Такий штраф має стати серйозною перешкодою для порушення строків транзиту, яким зараз користуються власників автомобілів на "євробляхах".

Законодавці також пропонують перекрити схему "верблюдів", тобто ввезення в Україну автомобілів іноземцями, які потім передають машину українцям. За таке правопорушення іноземець має сплатити штраф у розмірі 17 000 грн (тисяча неоподаткованих мінімумів). Таким чином, бажаючих стати "верблюдом" серед іноземців має поменшати.
Керувати автомобілем, який був ввезений "верблюдом", також стане дуже дорого. За таке порушення у Кодексі про адміністративні правопорушення (КуАП) хочуть вписати статтю зі штрафом у 8500 грн, а повторне виявлення – у 17 000 грн.

У випадку виявлення порушень митних правил автомобіль вилучається, а штраф за таке порушення буде нарахованим, навіть якщо громадянин не отримав повідомлення про нього.

Законопроектом передбачений обмін інформації про автомобілі, які перетнули кордон, між держорганами: Прикордонною, Митною службами та Національною поліцією. Таким чином, поліція на дорозі зможе перевіряти, чи не порушив даний автомобіль терміни перебування в Україні. Всі ці органи будуть письмово сповіщати один одного про порушників, їх затримання та несплату штрафів.

Таким чином, законопроект Комітету митної політики Верховної Ради, який був переданий для ознайомлення активістам "АвтоЄвроСили", перекриває практично всі методи ввозу та користування "євробляхами" в Україні.

Нагадаємо, що глава Комітету Ніна Южаніна наголосила, що дана частина проекту про легалізацію "євроблях" є незмінною. Обговорюватись може лише ставка, за якою будуть легалізовані автомобілі, які незаконно перебувають в Україні. Як тільки активісти "АвтоЄвроСили" ознайомились з цим документом, одразу вирішили протестувати – на своїй сторінці в Фейсбук вони агітують вийти під стіни парламенту вже зранку 3 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Зіряк Шкорян Показати IP 2 Квітня 2018 19:35
До кожної згаданої суми дописати ще один нолик - і закон в дію. А корчі - на брухт!
укробляхарь Показати IP 2 Квітня 2018 19:47
Я только за.........щтрафы только заставят еробляхарей здать машину на металолом
Таня Строцюк Показати IP 2 Квітня 2018 20:20
ну нарешті а то стільки чекаю коли мій алкоголік чоловік юрка позбудеться того корча ржавого і разом з тим і шалав що возить у ньому! дякую владо!
БОС до Таня Строцюк Показати IP 2 Квітня 2018 22:59
Ти ТУПЕ *ИДЛО
БОС до Таня Строцюк Показати IP 2 Квітня 2018 23:05
Юрка, тра*ни свою ди*ільну тварину чимось важким по її чигуні на плечах, то може забуде про твоїх гарненьких дівчаток.
Ваня Перцюк до Таня Строцюк Показати IP 3 Квітня 2018 06:37
Мужики, зверніть увагу як все у баби з ніг на голову. Думаю, тут тролінг, але взагалі буває коли баба нікчемна, доводить до стану коли спиваються, ніякої жіночності нема вже років 20 (мусиш до "шалав" ходити"). І саме головне - в тому винні всі крім неї, їй "бляхи" не дають жінкою бути. Того приєднуюсь до БОСа - Юрка, якщо ти існуєш, розводься чимпоскоріше, не трать життя на нікчемну бабу.
Умора до Таня Строцюк Показати IP 3 Квітня 2018 22:42
Танько, той закон для тебе, як мертвому кадило, бо Юрці і запорожець підійде )))
Василько ;) до Таня Строцюк Показати IP 8 Листопада 2018 22:44
то у вас класні нерви раз ви так спокійно сприймаєте ша**в в ржавому відрі ;)
Зорян і Шкіряк Показати IP 2 Квітня 2018 20:59
Саме страшне - дика аварійність на бляхах і безвіповідальність виноватців ...
Володя до Зорян і Шкіряк Показати IP 3 Квітня 2018 07:01
Ти думаєш, що від цього поменшає аварій- дуже в цьому помиляєшся, мажори п'яні і далі будуть літати на червоне і під наркотою
Ура Показати IP 2 Квітня 2018 21:10
Невже хоть щось придумали.... хоть і сам маю пару так х лахів але тількі за щоб їх добряче прикрили або зробили важко доступними
Дебіли! Показати IP 2 Квітня 2018 21:15
Роззуйте вже свої савдепівські мізки.... Агов! Там ще хтось є??? Це ж для ваших дітей робиться, щоб вони в майбутньому могли купити авто за реальною ціною, а з драконівськими податками.... Звідки ця непереборна і непробивна тупість у вас люди... В Європі давно немає і близько таких податків на б/у автомобілі... Невже ви не розумієте що цей грьобаний податковий бар'єр працює тільки на наших автомагнатів, які бояться конкуренції як вогню, бо не витримають і секунди в ній... Невже вам там подобається купувати ці ДеуАнуси за захмарними цінами??? На наш автопром європейцям навіть плюнути шкода, не те що купувати... а ми як ті покірні рагулі маємо купувати цей реально металобрухт... А те що ви називаєте металобрухтом з європи їздить в результаті в рази довше ніж те що ви звикли хавати приправлене гімном (вітчизняний автопром).
Анонім до Дебіли! Показати IP 3 Квітня 2018 07:25
А чого ж за кордоном всі стараються спихнути свої корчі старші за 5 років?
Сергій до Дебіли! Показати IP 3 Квітня 2018 08:44
Ніхто не проти дешевих авто. Але такі авто повинні мати прозору схему ввезення (без рішал і хабарів), нормальну схему реєстрації і можливість перевірки в будь-який момент. Бляхи в теперішньому вигляді не підходять під жоден з цих пунктів. Так що закон повністю підтримую. Якби бляхарі не вели себе так зухвало на дорогах, плюючи на правила, і не скоювали стільки ДТП, можливо, ставлення було б і інше.
розумний до Дебіли! Показати IP 3 Квітня 2018 13:02
1. це не для наших дітей, це для купки наглих людей одноразова акція. якби було для дітей - я би підтримав, якшо для бариг які нагнали ці машини і тепер хочуть узаконити - я пас. 2. хто сказав шо в європі податки менші? в європі є утилізаційний збір - декілька тисяч євро, якого в україні немає. тому європейці й продають деякі тачки по 300 євро (маючи зарплату 3000євро), для чого йому цих 300 євро?? він просто не хоче платити за утилізацію цього авто, краще продати українцю, нехай ремонтує. також в європі є техогляд, екологічний збір, дорожча страховка для сторого авто... ох допроситесь ви європейської розтаможки, потім ще будете просити вернути все так як було. 3. я за дешеву розтаможку ДЛЯ ВСІХ, а не за європейську розтаможку
Валера до розумний Показати IP 4 Квітня 2018 23:51
Яка утилізація за кордоном. нахрена людям мізги париш. поляки,румини, мадяри,югослави і ще деякі країни теж катаются на старих авто і нічого,живуть і розтаможку платять 200-300евро, а не та як ти пишеш ху.....
ігор луцький Показати IP 2 Квітня 2018 21:54
Для когось Ротердам+,для когось RAB-тарифи ітд..А для простих смертних українців даже розмитнення нормального не хочуть зробити.Ті совєтські корчі ще 20 років будуть соватись по українських дорогах і отруювати повітря нашим громадянам.
ФЛЭШ Показати IP 2 Квітня 2018 22:01
Агов дебiльний люд ви посказились, чи мiзки через вуха полiзли?
Олексій Показати IP 2 Квітня 2018 22:15
А я б запропонував щоб дозволити ввозити авто на "бляхах" на прийнятних умовах... Авто купується за кордоном дуже дешево- інколи воно вартує нижче вартості металу з якого воно виготовлено, а метал це стратегічний продукт і він буде у нас в державі. Зробити не високе розмитнення але...власник такого авто для забезпечення безаварійного використання даного авто повинен покласти в Ощадбанк на рахунок суму еквівалентну 3000 доларів , щоб він мав можливість розрахуватись за скоєне ДТП і вказана сума перебувала в банку на протязі всього терміну володіння "євробляхою" а для держави це буде безвідсотковий кредит... А бажаючі будуть на таких умовах купувати ці авто і будуть добре дотримуватись правил бо ця закладна сума може бути втрачена...Звісно над цим ще потрібно помізкувати, але сенс думаю є...
БОС Показати IP 2 Квітня 2018 22:57
коментар було видалено
Ірина до дебіли Показати IP 3 Квітня 2018 07:00
Ніхто не проти адекватного розмитнення,всі проти вас,хитро..опих,бо раніше як БМВ,то модний чувак,а зараз як БМВ,то чмо в зас...яних штанах, а до БМВ каплю розуму треба,а-нема,і за те,щоб ви спочатку вивезли те сміття(з покаранням на митниці),а потім можна буде говорити про розмитнення...
Валера до Ірина до дебіли Показати IP 4 Квітня 2018 23:54
Безмозгла курка!
ТТ Показати IP 3 Квітня 2018 07:25
Українці тепер так добре живуть, як ніколи. Не всім ті євробляхи по-кишені, коли ковбаску в Святковий кошик купити немає за що!!! Дякуємо владі і Уряду високому ! Накінець почали жити так, що кінця тому жахіттю здається вже немає. Зявились на наших дорогах євробляхи з Швеції. Так я чув там також голодно і холодно жити, куди тій Литві чи Полщі.
Ірина Показати IP 3 Квітня 2018 07:49
Зараз дай вам амністію,вийдуть бурштинщики,скажуть-ми що,гірші? А там і квартирні злодії підтягнуться. Скажуть-ми знали,що красти не гарно,але ж нам дуже треба було. За порушення закону має бути невідворотним покарання,тільки тоді буде порядок в тій країні...
Euro до Ірина Показати IP 3 Квітня 2018 17:48
схеми ввезення таких автомобілів цілком легальні і законні. Якби це було не так, то тих хто цим користується вже би давно пересадили. Кмітливі люди знайшли лазейки в законодавстві, і користуються ними. Так же само як і наш президент Петро Олексійович через лазейки в законодавстві накопичив в оффшорах значні статки. Суть однакова, масштаби різні.
уважний до Euro Показати IP 4 Квітня 2018 09:03
1. схеми - не зовсім законні, тобто законні до того часу поки копам не дадуть повноважень перевіряти хто знаходиться за кермом авто (а має знаходитись іноземець). тобто схема діє сьогодні, але завтра...... 2. це така ж сама схема як і в петра офшори, але люди самі використовуючи сірі схеми хочуть кришалево чистого президента. парадокс?
Роман до Ірина Показати IP 21 Квітня 2018 11:41
Шановна Ірино, в нашій державі ми усі разом з Вами вже дали амністію хабарникам суддям, хабарникам прокурорам, хабарникам мусорам, хабарникам лікарям. Повірте - євробляхи це далеко не найгірше зло в нашій державі :))))- а всього лише логічний наслідок. В тій сраній державі не можуть зробити аби транспорт нормально їздив. То на чому я маю їздити як не на євробляхах ? :))) чи може ви тоді мені хочете віддати своє авто на українській реєстрації шоб я мав як пересуватися ? Хоча звісно аргументи ваші звучать дотепно :))) треба віддати належне..
Грінпіс Показати IP 3 Квітня 2018 08:01
Южаніна-це азіров в спідниці.Євробляхери вішайтесь.Збережемо екологію і чисте повітря.
Джек Показати IP 3 Квітня 2018 16:48
Народ треба гнати цю Ніна Южаніну, а то вона неповажає НАС!. Ми всі повинні кататися нормальних машинах з комфортом ми цього заслуговуємо. А натрандулетах део - ланосах нехай катаються у верховні раді. Народ повірте Німецька машина це для життя!. Все залежить від Нас.
Passat Показати IP 5 Квітня 2018 22:18
Южаніна нехай розкаже де можна заробити півтора мільйона гривень на розмитнення!І я також розмитню,цікаво скільки коштує те авто що вона іздить???мабуть недарма вигон підняли,мабуть розмитнює всім родичам по півтора мільйона!!!
михайло Показати IP 13 Липня 2018 20:13
зайцева теж на бляхах була
Василько Показати IP 8 Листопада 2018 22:48
загалом не погано , скажу відверто влада моглаб уникнути подальших двіжів , якби ця ставка була б в 2 рази менша , тобто оця знижка в 50% це справді цікавий варіант 3 місяці на покупку автомобіля це нормально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus