USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Палата представників США схвалила виділення Україні $300 млн

29 Вересня 2023 11:10
Палата представників Конгресу США пізно вечері у четвер проголосувала за виділення $300 мільйонів на підтримку України.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Politico.

Ці кошти було вилучено з проєкту оборонного бюджету США і за їхнє ухвалення голосували окремо.

Крім того, у Палаті представників було ухвалено законопроєкт про витрати на оборону на суму $826 мільярдів.

Хоча обидва проєкти було схвалено, демократи побоюються, що виділення допомоги Україні в окремий законопроєкт російська пропаганда представить як відмову від України.

«Росіяни добре знаються на пропаганді. Це буде на вигляд як відмова Америки від своїх зобов'язань щодо України», – сказав член комітету Палати представників з питань збройних сил, демократ Адам Сміт.

Читати ще: США виділять Україні пів мільярда доларів на зміцнення енергосистеми

Напередодні стало відомо, що республіканці в Палаті представників США вирішили вилучити $300 мільйонів допомоги Україні із законопроєкту про оборонні витрати та проголосувати за них окремо, попри обіцянки спікера Кевіна Маккарті цього не робити.

$300 мільйонів, про які йдеться, не пов’язані з додатковим фінансуванням у розмірі $24 мільярдів для України та пов'язаними витратами, яке Білий дім запросив у серпні і яке так само викликало спротив ультраправих республіканців.

На цьому тлі Сенат США погодив альтернативний проєкт короткострокової бюджетної резолюції, де, серед іншого, передбачено понад $6,1 мільярда на додаткову допомогу Україні, зокрема $4,5 мільярда на оборонні видатки та понад $1,6 мільярда – на економічну підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus