USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Палац Путіна у Геленджику: розкрили секретний чорноморський бункер диктатора

18 Травня 2023 21:34
Комплекс очільника Кремля Володимира Путіна площею 17 651 квадратних метрів, який коштує мільярд доларів, розташований на скелі з видом на Чорне море.

The Business Insider опублікував схеми та креслення «підземки» палацу Путіна у місті Геленджик в Краснодарському краї Росії.

Як показало розслідування Олексія Навального, у палаці є своя церква, винний льох і казино. Також там розташовано кальянну з пілоном, дендропарк і ковзанку для хокейних ігор.

«Імператорська дача Путіна відокремлена від країни, якою він керує, 6 879 га лісу та спеціальною забороненою для польотів зоною. Запобіжні заходи – це більше, ніж параноя», – йдеться в розслідуванні.

Документи були опубліковані на сайті проєктної компанії «Метростиль» як приклад виконаних робіт на початку 2010-х років і перебували у відкритому доступі щонайменше до 2016 року. Щоправда, об’єкт називався «комплекс підземних споруд для пансіонату в місті Геленджик Краснодарського краю».
Підземний палац Путіна на узбережжі Чорного моря.

На планах палацу Путіна позначено складні тунелі, що пролягають під комплексом. Палац і підземні споруди з’єднані ліфтом, який спускаєтеся на глибину приблизно 50 м.

У тунелях є все, що потрібно для життя: вода, вентиляція, розгалужена мережа кабелів, щоб підтримувати життєдіяльність VIP-персон протягом декількох днів або тижнів поспіль.

«Ця тунельна система має все для безпеки. Тут є протипожежна система. Є вода, є каналізація. Це призначено для того, щоб хтось міг вижити або втекти», – розповів інженер-будівельник, знайомий з оборонними спорудами, Тадеуш Габришевський після огляду креслень.

Путін замовив цю споруду на випадок найгірших сценаріїв розвитку подій, йдеться у матеріалі.

На думку Габришевського, тунелі в «палаці Путіна» – не просто аварійні виходи. Ймовірно, вони є свого роду «аварійним спинним мозком для всього палацового комплексу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 19 Травня 2023 13:02
Казки для високоiнтелектуальних читачив.клоуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus