USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Палітра культур» і закордонні делегації: до відзначення Дня Луцька долучаться нацменшини

4 Вересня 2019 17:04
Представники національних меншин, котрі населяють Луцьк, а також численні делегації з міст-партнерів, зокрема з Польщі, Литви, Німеччини, Білорусі, долучаться до проведення в обласному центрі Волині фестивалю «Палітра культур». Вони презентуватимуть свої культури, традиції, а також національні кухні.

Про це йшлося 4 вересня під час круглого столу в конференц-залі Палацу культури міста з представниками громадських організацій національних меншин Луцька.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що круглий стіл зібрали, аби обговорити питання проведення третього фестивалю «Палітра культур», який відбудеться на День міста Луцька, зокрема за участю представників національних меншин, котрі проживають у столиці Волині, – це поляки, чехи, кримські татари, євреї, німці, вірмени, караїми, роми тощо.

Окрім того, Григорій Пустовіт запропонував теж обговорити нагальні питання, котрі турбують громадські організації, які гуртують представників нацменшин.
«Тому пропоную обговорити ситуацію в місті, обмінятися думками», – сказав виконувач повноважень мера.

Він акцентував, що до Луцька на День міста прибудуть і закордонні гості з міст-партнерів, наприклад із литовських Тракая та Таураґе, німецького краю Ліппе, польського Любліна. Також очікується прибуття представників Ради Європи.
Директорка департаменту культури Тетяна Гнатів повідомила, що підготовка до фестивалю «Палітра культур» – на завершальному етапі. Фестиваль розпочнеться в суботу, 7 вересня, на Театральному майдані о 12:00.

Тетяна Гнатів звернула увагу, що цьогоріч основні святкування до Дня міста приурочені 590-річчю з’їзду в Луцьку європейських монархів. Домінантною темою відзначення буде культурна спадщина міста.

«Наше місто – багатонаціональне, багатокультурне, що лише добавляє нам колориту», – зазначила вона і додала, що в Луцька склалася прекрасна співпраця з закордонним містами.
Тетяна Гнатів додала, що всі товариства, котрі об’єднують представників національних меншин, отримають фінансову підтримку (10 тисяч гривень), аби змогти взяти повноцінну участь у фестивалі «Палітра культур».

Представники нацменшин, натомість, запропонували на час проведення фестивалю звільнити від занять учнів, котрі відвідують школи при товариствах, аби вони могли достойно представити свої національності.

Відповідне доручення, як пообіцяв Григорій Пустовіт, буде скеровано директорці управління освіти Зіновії Лещенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus