USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Палій тероризує село

12 Квітня 2012 16:42
У селі Залісся, що на Волині, «завівся» палій. Як стверджують місцеві мешканці, невідомий підпалює господарські будівлі селян.
Про це повідомляє «Волинь-нова».
Усе почалося з садиби Сергія Клотчика, в якого пізньої осені вночі загорілося сіно в сараї. Вогонь перекинувся на літню кухню, яка згоріла. Підпал виявили також в іншому місці господарства, де зберігалося зерно. Сергій Клотчик, як стверджують односельці, ‒ абсолютно не конфліктна людина, усі впевнені, що він ніяких ворогів не має. Через два тижні у нього загорівся хлів. На щастя, дах був покритий бляхою, тож вогонь швидко погасили, хата не постраждала.
На Водохреще цього року загорівся сарай із сіном у ще одного мешканця села Івана Карпука. Колись він працював керуючим відділенням відгодівельного радгоспу, згодом ‒ головним агрономом.
«О пів на третю я вийшов на двір, оглянув свою «Волинянку», машину сина. І знову заснув. Прокинувся від криків сусідів і «стрілянини» шиферу на сараї, де зберігалося сіно і знаходився автомобіль. Збіглись люди, надʼїхали пожежні. Господарські приміщення злегка постраждали. Мені вже за сімдесят, не працюю, жодних підстав для помсти не бачу», ‒ розповідає Карпук.
Наступною жертвою пожежі стала Надія Кереб ‒ спалахнув її сарай із дровами. Сталося це відразу по опівночі, ще молодь гуляла, пожежу погасили навіть до приїзду вогнеборців. Чоловік її перебуває на заробітках у Москві, жінка доглядає двох дітей.
А вже у ніч із 26 на 27 березня загорілися прибудови в сусіда Надії Кереб ‒ Віктора Приймачука.
«Я з двома хлопцями обкладав у будинку плиткою стіну. Сіли вечеряти десь опівночі. І раптом ‒ тріск, відблиски вогню. Загорівся деревʼяний гараж, сінник, дрова. Приміщення були накриті жерстю, а не шифером, це стримувало полумʼя. Випустили з хлівів свиней, корову, коня, який уже стояв на колінах. Якраз купив зерно. Збіглось усе село. Іван Карпук, який теж погорів, надбіг одним із перших у тапочках і без шапки ‒ раптом ми спимо. Якби не люди та пожежні, які прибули через хвилин 20-30, згоріла б не тільки моя хата. Захищали і сусідню будівлю, пожежа могла б захопити весь куток», ‒ розповів господар.
Серед залісчан почали ширитися чутки про палія. Мовляв, ніколи нічого подібного в селі не траплялося. Тим більше, що підпалювали майно абсолютно різних людей, навіть не родичів.
Дільничний інспектор, який мешкає у Камені-Каширському, Віктор Шевчик коментувати ситуацію відмовився. Порадив звертатися до начальства. Начальник райвідділу міліції Валентин Чих же вважає, що палій ‒ із місцевих, можливо, людина з психічними відхиленнями.
Подібну версію висунув і сільський голова Олег Семенюк. Він сказав, що в село приїздив заступник начальника райвідділу внутрішніх справ. Проте досі міліція ніяких заходів не вжила.
Як зʼясувалося пізніше, в серпні 2011 року серйозно постраждав і колишній зять одного з погорільців Віктора Приймачука, який раніше працював у міліції, ‒ Василь Савчук. У нього в Ковелі підпалили недобудований будинок, який йому дістався після розлучення з дружиною та майнових судів. Тоді підозра щодо підпалу впала на Віктора Приймачука. Йому довелося давати пояснення в міліції. Палія не виявили. Минулоріч хтось підпалив також хлів матері Приймачука, яка проживає в селі Олександрія цього ж району. Згорів кінь, який у ньому утримували молоді сусіди. Особу палія не встановили.
Не пощастило також близькому родичеві Приймачука ‒ Володимиру Глущику, в якого також згорів сарай, а нещодавно в Нуйно, як стемніло, загорівся залишений ним автомобіль.
Неабиякої інтриги цій історії додав ще й анонімний лист, який прийшов на пошту у Залісся. Вкинули його у скриньку в Камені-Каширському. Без марки на конверті, з погрозою на адресу Віктора Приймачука. Чоловік чимало років працює лісником Нуйнівського лісництва Камінь-Каширського держлісгоспу. Відгуки про нього як про працівника та людину ‒ якнайкращі. До послання, швидше за все, причетні дві особи ‒ одна писала адресу, друга ‒ текст. До слова, дуже безграмотно.
Днями із Залісся надійшла звістка про те, що в господарстві згадуваного вже Володимира Глущика вночі сусід помітив невідомого, який втік. Уранці біля будівлі знайшли ганчірку, облиту пальним.
Погорільці звернулися із заявою у прокуратуру області.
Як повідомив телефоном начальник райвідділу внутрішніх справ Валентин Чих, проводяться оперативно-розшукові заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Диоген Показати IP 12 Квітня 2012 19:43
Яй, та це ж якась чупакабра в людський подобі завелась!
аніськін Показати IP 13 Квітня 2012 10:47
Та що тут дивуватись! Тупорилі менти знову спишуть все на вітер чи блискавку чи електрику , чи необережне поводження з бензином та сірниками . тобто нічого не робитимуть тому що тупорилі і ліниві

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus