USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«ПАРЄ виправляє свої помилки», – очільниця української делегації про виключення Росії з Ради Європи

16 Березня 2022 09:41
«Росія, намагаючись зберегти обличчя, подала лист до Ради Європи про добровільний вихід з організації. Натомість ми добиваємось саме виключення Росії і ми зробили все для цього. Такої єдиності в ПАРЄ ще не було – 216 за з 219 голосів. ПАРЄ виправляє свої помилки», – наголошує голова української делегації в Асамблеї, народна депутатка Марія Мезенцева.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало інформацію про місцезнаходження депутатів Верховної Ради, які виїхали за кордон. З 28 нардепів, які станом на 11 березня перебували за кордоном України, частина – члени делегації від України в ПАРЄ на чолі з Марією Мезенцевою.

«Коли побачили (в Росії, - ВН), як всі одноголосно в політичному комітеті ПАРЄ підтримали текст резолюції щодо їх виключення, заворушилися. За дві години до голосування резолюції в Асамблеї стосовно виключення Росії з Ради Європи остання вирішила «вийти сама». Нагадує цитату з радянського фільму «сама, сама, сама…» Так от! Лист Лаврова для нас всіх нічого не означає. Ми все одно будемо дотримуватися процедури – проголосуємо резолюцію, далі КМРЄ проведе рф «в останню путь» з організації, де росія не заслуговує бути! Завтра міністри закордонних справ Ради Європи зберуться для фіналізаціі процесу», – повідомила Мезенцева.
Зрештою, так і сталося. За декілька годин після цього ПАРЄ рекомендувала виключити Росію з Ради Європи – за таке рішення проголосували депутати з 46 країн Європи.

Робота української делегації – неймовірна і за межею можливого, зазначає головний редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко та додає, що такий рівень підтримки – неймовірний, особливо вважаючи те, що Асамблея підтримала надання Україні засобів протиповітряної оборони.
Українська делегація всі ці дні плідно працює у Страсбурзі, де вдалося провести низку ключових зустрічей з євродепутатами. З початку вторгнення Росії в Україну за участю української делегації в ПАРЄ активно обговорювали військову допомогу, гуманітарні коридори, до чого вже висловили бажання залучатися деякі європарламентарі.

«І це необхідно забезпечити якомога швидше. Ми хочемо також заохотити їх продовжити їздити в Україну. Вони везуть гуманітарну допомогу, вони спілкуються з людьми, з військовими, це посилює підтримку України», – сказала Мезенцева.

Вона зауважує, що сьогодні в України – найпотужніша підтримка ПАРЄ з 2013 року.

Читати ще: ПАРЄ хоче офіційно визнати Придністров'я зоною російської окупації

У складі делегації, крім Марії Мезенцевої, ще є Єлизавета Ясько, Юлія Овчинникова, Леся Забуранна, Олена Хоменко, Лариса Білозір, Леся Василенко, Євгенія Кравчук.
Також делегатки звертались до Комісарки Ради Європи з прав людини Дуні Міятович із закликом зробити публічним на європейському рівні та випустити власну реакцію щодо викрадення російськими окупаційними військами та насильницького зникнення мера Мелітополя Івана Федорова, мера Дніпрорудного Євгенія Матвєєва, активістки Ольги Гайсумової, голови Мелітопольської районної ради Сергія Прийми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus