USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Перерахунок пенсій: чому у квітні не всі отримають підвищені виплати

9 Квітня 2024 07:38
У березні в Україні провели індексацію пенсій. Проте у квітні суми виплат зростуть не для всіх пенсіонерів.

Експерт з питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін розповів подробиці, передає ТСН.

«Вже анонсовано, що на початку квітня, повинен відбутися перерахунок пенсій для громадян, які продовжують працювати. Але по факту цього перерахунку від 1 квітня 2024 року не буде. Тобто, він буде, але пізніше. Перерахунок зроблять скоріш всього в травні. А у червні зроблять доплату за квітень і травень. І цей перерахунок стосується не всіх громадян», – пояснив експерт.

За його словами, причина у тому, що звітність до Пенсійного фонду раніше подавалась щомісячно, а тепер щоквартально. Таким чином, даних про сплату внесків за січень, лютий, березень та квітень 2024 року у Пенсійному фонді ще немає, тож неможливо визначити хто має право на перерахунок.

Читати ще: Зростання виплат для пенсіонерів, які працюють: автоматичний перерахунок очікується у червні

Тому коли звіти за квартал надійдуть у квітні, все це порахують і у травні приймуть рішення.

«Перерахують вже по факту у червні», – пояснив він.

Сергій Коробкін зазначив, що офіційно в Україні перебуває приблизно 2,6 мільйона пенсіонерів, які працюють. А перерахунок торкнеться приблизно 600 тисяч.

«Перерахували, додали стаж, основний розмір пенсії трохи збільшився, а загальний розмір пенсії з усіма доплатами і «дотяжками» все одно не перевищує попередній розмір пенсії. І також в середньому таке зростання пенсії не дуже велике», – зазначив Сергій Коробкін.

Читати ще: Пенсії у квітні знову підвищать, але не усім. У кого виплати зростуть

Також він нагадав, що це не фіксована доплата, перерахунок – індивідуальний.

«В першу чергу додається стаж, іноді можуть зробити перерахунок пенсій по заробітній платі, якщо це вигідно. Якщо зарплата була більшою останні два роки і якщо це вплине за коефіцієнт заробітної плати», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 9 Квітня 2024 22:29
Виплатити хоч на гривню , але менше, відтермінувати виплату хоч на місяць,- за цей час хтось помре , вже зекономим,- це стиль роботи нашої власті і мудрагелів з пфу!((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus